Gazeta Sporturilor, ziar cu 99 de ani de existență, nu va mai fi difuzat la chioșcuri, iar Cătălin Tolontan a fost îndepărtat din poziția de coordonator editorial.

După ce s-a debarasat de redactorul-șef Cătălin Țepelin, proprietarii Ringier au luat o decizie radicală: astfel, ziarul nu va mai apărea în ediție tipărită, iar nouă angajați, printre care și Cătălin Tolontan, au fost îndepărtați.

În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan, care va rămâne în această poziție doar la Libertatea.


Publicația a fost fondată în 1924, dar în perioada comunistă a fost înlocuită cu Sportul. După Revoluție, o dată cu privatizarea ziarului, vechiul nume a fost reanimat.


GSP a relatat dialogul dintre Tolontan și Predrag Mihailovic, managerul companiei care editează GSP

”De când se închide ziarul?”, a întrebat Cătălin Tolontan. Răspunsul lui Predrag Mihailovic, managerul companiei care editează GSP, a fost ”De astăzi”. ”Adică astăzi a fost ultima ediție către cititori?”, a întrebat ziaristul. ”Da”, a răspuns Mihailovic.

După câteva minute, redacția GSP a primit un mesaj pe email.

”Gazeta Sporturilor mizează pe digital: brand-ul GSP renunță la ediția tipărită și semnează un acord cu SNTV, cel mai important furnizor de conținut video în materie de sport, pentru o nouă etapa, exclusiv digitală – era GSP.ro

Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. (sursa)

Articolul precedentCoaliția Rogerius: Tariful a crescut cu 400%, doar că propaganda gras plătită prin reclamele RER tace…
Articolul următorSONDAJ. 56% dintre români consideră că războiul din Orientul Mijlociu ar putea determina acţiuni teroriste islamiste care pun în pericol securitatea populaţiei din România