Vreme mai caldă decât în mod obișnuit anunță meteorologii în weekend, cu maxime ce se vor încadra între 23 și 30 grade Celsius. De sâmbătă noapte apar ploile în vestul, centrul și nordul țării, iar regimul termic va marca o scădere.

Vineri, 29 septembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice diurne, comparabile cu cele din perioada anterioară, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă pentru sfârşit de septembrie, cu maxime ce se vor încadra între 23 şi 30 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte şi în sud-estul ţării, însă numai în sudul Dobrogei vor fi condiţii ca izolat să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua, rafale de 40…55 km/h, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi de la 2…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 18…19 grade pe litoral. În primele ore şi spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţă pe areale restrânse, cu precădere în depresiunile şi pe văile din nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Precipitații în mai multe regiuni

Duminică, 1 octombrie, ANM anunță că valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă, astfel încât se vor apropia de cele caracteristice datei, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde şi cerul va prezenta înnorări, cu probabilitate ridicată ca pe alocuri să plouă slab. În celelalte zone va fi în continuare mult mai cald, cerul variabil, iar condiţiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în est, sud-est, dar şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 29 grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade. Dimineaţa, izolat se va semnala ceaţă, îndeosebi în zonele depresionare. (sursa)

Articolul precedentTopul orașelor la capitolul închirierilor și vânzărilor de imobile și terenuri. Cum stă Oradea
Articolul următorMai mulţi morţi în Olanda după ce un bărbat în echipament de luptă a început să tragă. Poliţia a arestat un suspect