Mai multe surse din PNL au creionat pentru public felul în care arată relația dintre conducerea PNL și propriul ministru de finanțe din Guvern, Marcel Boloș. Ministrul e luat peste picior chiar de ai săi, în momentele în care insistă să se păstreze un control mai strict al deficitului.

Nu doar PSD, care îl consideră ”depășit” pe ministrul de finanțe Boloș, conform mai multor caracterizări ale social-democraților, dar și liderii PNL sunt nemulțumiți de propriul coleg de partid. Ministrul de finanțe este unul dintre personajele cheie ale dificilelor modificări fiscale pe care România le are în față. ”Dar liderii noștri nu au încredere în Boloș și îl tratează pe măsură”, a spus un important liberal, sub condiția confidențialității. El descrie felul în care, aproape la fiecare întâlnire, liderii PNL izbucnesc la adresa propriului ministru de finanțe.

Lui Marcel Boloș i s-a transmis în mod repetat să nu mai comunice public, iar când o face să respecte punctajul de partid.

Printre cei care i-au atras atenția ministrului de Finanțe că nu este un bun comunicator a fost chiar și președintele PNL, Nicolae Ciucă. Dialogul următor a fost relatat de mai multe surse din Coaliție, care au precizat că ”Ciucă a ajuns să nici nu mai fie agresiv, ci mai degrabă ironic la adresa lui Boloș”. Dialogul a avut loc la începutul lunii septembrie, pe tema “Revoluției fiscale”.

Președintele PNL a încercat, pe un ton amical, să-l facă pe Boloș să accepte deciziile Coaliției, potrivit surselor care au participat la întâlnire.

Nicolae Ciucă: Predica ta financiară nu este înțeleasă de toată lumea. Mai bine taci!

Marcel Boloș: Eu am fost de bună-credință!

Nicolae Ciucă: Marcelino, nu mai fi!

Îi impută lui Boloș că vine cu dogmele Comisiei Europene

Liderii PNL i-au reproșat ministrului de Finanțe că s-a transformat în „avocatul Comisiei Europene” și că a comunicat foarte slab măsurile fiscal-bugetare. În replică, ministrul de Finanțe a amenințat, în mai multe rânduri, că își dă demisia.

Ciucă lui Boloș: “Ești imposibil!”

Într-un alt moment al dialogului din Coaliție, Nicolae Ciucă i-a transmis lui Marcel Boloș că „este imposibil!”, deoarece insista pe o temă legată de veterani cu o abordare diferită de cea a președintelui PNL.

Tensiunea din Coaliție a fost provocată, potrivit mai multor surse participante la discuție, de faptul că ministrul de Finanțe insista pentru menținerea anumitor măsuri care să reducă deficitul, chiar dacă Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă fuseseră de acord să le elimine din pachetul pe care Guvernul își angajează răspunderea.

„Marcel Boloș are un stil aparte. S-a comportat de parcă era reprezentantul Comisiei Europene. L-au și întrebat colegii de partid dacă vrea să se angajeze la Bruxelles. Ne amenința cu suspendarea fondurilor europene, că pierde România zeci de milioane de euro”, spun sursele citate.

Liberalii sunt, însă, nemulțumiți că ministrul de Finanțe nu și-a limitat comunicarea publică după ce în Coaliție s-a ajuns la un acord, ci a ieșit și cu alte declarații care au generat controverse.

„Boloș, în loc să tacă cum a fost rugat, să stea în pivniță, iese tot el să o încaseze, în loc să-l lase pe Ciolacu să o încaseze. Dacă pleacă Boloș, ne vine în cap toată mizeria. Noi îl rugăm să nu comunice. Este om de bună credință, onest, dar nu știe să comunice”, a susținut un lider din conducerea PNL pentru Libertatea.

„Liberalii încearcă să-l scoată pe Boloș vinovat pentru toate măsurile decise în Coaliție. Ciucă râdea de îl durea burta în ședința Coaliției, nu a fost nimic serios. Motreanu și Rareș Bogdan râdeau și ei. Da, normal că am râs de ei când i-am văzut ce dialog au. Dar nu a fost un dialog cu nervi sau scandal. Boloș a fost lăsat de toți să vorbească, decizia era oricum luată”, a fost poziția unui lider PSD participant la întrunirea Coaliției în care s-a bătut palma asupra măsurilor necesare reducerii deficitului.

Citeşte întreaga ştire: Se adoptă măsurile fiscale. Cum i se adresează liderul PNL Ciucă ministrului liberal de finanțe, Boloș: „Mai bine taci, Marcelino”

Articolul precedentA început exodul spre Armenia. Populația din Nagorno-Karabah pleacă în masă (VIDEO)
Articolul următorUn deputat PSD vrea educația sanitară în școli: Nu e o incompatibilitate cu a fi ortodox