Un nou lot al Autostrăzii A0 va fi dat în trafic luni. Este vorba despre o porţiune de 13 km, între Jilava şi Popeşti Leordeni, care continuă drumul dinspre Bragadiru, deschis în decembrie.

„Circulaţia pe încă 13 km din A0 Sud, între DN5 şi DN4 se deschide luni, 15 aprilie, de la ora 14:00.

Încheierea lucrărilor pe încă un segment al lotului 1 (Glina – Vidra) al sectorului de Sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei face posibilă circulaţia şi pe cei 6 km din cei 16,3 km ai lotului 2 (Vidra – Bragadiru), finalizaţi la sfârşitul anului trecut.

De luni, se va circula practic pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0 (între DN6 şi DN4)“, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe Facebook.

Antreprenorul pentru Lotul 1 Glina – Vidra (16,93 km) este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS. Durata contractului este de 42 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţie.

Valoarea contractului se ridică la 830,68 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că promite că anul acesta se va da drumul la 147,8 km din autostrada Moldovei.

„Indiferent cât de mult v-aţi fi dezvoltat în interiorul judeţului, dacă nu există o interconectare cu restul ţării, cu Ardealul, dacă nu trecem Carpaţii, dacă nu avem autostradă până la Bucureşti, dacă nu avem centură de la Bucureşti către Constanţa, Oltenia, Craiova, nu deschidem ţara, iertaţi-mă (..) Moldova nu are nicio şansă”, a spus Marcel Ciolacu, la Suceava. (sursa)

Articolul precedentPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad brusc și vin ploile în toată țara
Articolul următorCondamnarea uluitoare primită de o bihoreancă după ce a introdus în țară 33 de TIR-uri de deșeuri textile