În plină criză mondială a coronavirusului, Ministerul Sănătății a reușit marea performanță ca abia după 2 săptămâni de la adoptarea OUG 11/2020 să emită ordinul pentru organizarea regimului de carantină. În ceea ce privește ordinul pentru nomenclatorul achizițiilor pentru prevenirea și combaterea coronavirusului, în continuare, acesta lipsește cu desăvârșire. Și asta în condițiile în care a fost deja  confirmat oficial și în România primul caz de infecție cu coronavirus! Și în condițiile în care existența virusului a fost confirmată din Decembrie 2019!

Ne întrebăm și noi: ministrul Costache oare ce altceva mai important a avut de făcut în tot acest timp? O fi fost la Sibiu să presteze la spitalul său privat?!

În schimb, știm exact ce au făcut secretarii săi de stat, Tătaru și Baciu: au mințit de câteva zile cu nerușinare. În direct! Au mințit spunând că cele două ordine de ministru au fost deja finalizate, chiar dacă știau că nu e adevărat. Sau nu știau despre ce vorbesc, ceea ce e la fel de grav! Dar, după cum puteți vedea mai jos, ordinul privind insituirea măsurilor de carantină e datat 26 Februarie 2020!! De ieri! Iar cel privind nomenclatorul achizițiilor pentru prevenirea și combaterea coronavirusului nu este nicăieri! Au mințit la televizor, amândoi, de mai multe ori, fără să clipească. Sunt minciuni criminale, dragi cititori!

În orice caz, este evident că pentru toți acești mari “specialiști” ai PNL, siguranța și sănătatea românilor nu reprezintă o prioritate. Pentru ei, mult mai important este să găsească o cale pentru a declanșa alegeri anticipate. Din nefericire, Guvernul PNL a acționat nepermis de lent și ineficient în fața amenințării coronavirusului, iar cei care au de suferit sunt românii, care nu vor alegeri anticipate, ci SĂNĂTATE!

Articolul precedentPrimul român diagnosticat cu coronavirus a fost confirmat în Gorj
Articolul următorCV-ul politrucului de la Prefectură. Merită citit și luat de exemplu!