Primăria Oradea forțează o nouă găselniță inutilă și cu riscuri majore – punctele termice modulare, scrie Coaliția Rogerius într-o postare pe Facebook.

După un fiasco total al colectării selective, Primăria se ascunde de eșecul mega proiectului de termoficare ce a durat peste 10 ani și s-a realizat cu un buget de zeci de milioane de euro!

Numit generic “module termice”, Primăria Oradea, fără a cere acordul proprietarilor și fără o discuție prealabilă cu conducerile asociațiilor de proprietari “alese”, vrea să impună aceste așa-zise mini-puncte termice chiar dacă au multiple puncte extrem de slabe:

  • Se doresc a fi montate în beciul sau pe holurile blocurilor, fără permisiunea proprietarilor, în spatii oricum inadecvate pentru acest scop.
  • Eficiența acestora este “dovedită” doar în materialele publicitare ale firmelor producătoare și în comunicatele de presă ale propagandei PMO. Nu au aviz ISU! Instituția abilitata în acest sens, nici măcar nu a depus cerere de aprobare!
  • Costurile cu electricitate sunt suportate de locatari, într-o perioada în care totul este scump!

Somăm Primăria, mai scrie Coaliția Rogerius, să încheie această abordare nefirească în relația cu asociațiile de proprietari orădene, nu acceptăm să fim teren de experiment pentru echipamente neautorizate de către pompieri, și nici a plasa “mini-punctele” pe proprietatea privată a oamenilor, totul desfășurat cu o discreție ce seamănă mai repede a secret de stat!…

Și nu în ultimul rând: am avea de-a face cu un dispozitiv conectat la curent, total inadecvat prin amplasarea ei la-indemna copiilor!

Nu acceptam ca eșecul proiectului de termie să fie acoperit cu un experiment ce servește interesul diverselor firme producătoare de echipamente periculoase! (sursa)

Articolul precedentLista lucrurilor pe care ar trebui să cheltuiești cât mai puțini bani posibil. “Achiziția ta ar trebui să se concentreze mai puțin pe nume și mai mult pe ingrediente”
Articolul următorMarile rețele de magazine din Anglia și SUA renunță la casele automate și încep să angajeze iar casieri