Abia instalat la Palatul Victoria, premierul Marcel Ciolacu a schimbat amenajarea sălii în care se țin sedințele de Guvern.

De acolo, a anunțat joi seară măsuri urgente, care să ducă la scăderea inflației. Printre ele, o schemă pentru reducerea adaosului comercial la alimente.

Noii miniștri au ajuns la Palatul Victoria în două microbuze separate – unul pentru PSD și altul pentru PNL. Apoi au așteptat, încolonați, să intre în sală.

La prima ședință de Guvern pe care a condus-o, Marcel Ciolacu a schimbat locul de unde le-a vorbit membrilor Executivului. Nu s-a așezat în capul mesei, ca predecesorii săi, ci în lateral. De acolo a anunțat prima măsură, menită să reducă prețurile pentru alimentele de bază.

Marcel Ciolacu – prim-ministru: „Urgența maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază, pe întreg lanțul, până la raft. Efectul aplicării acestei măsuri este scăderea prețurilor la câteva alimente vitale în orice gospodărie. Vreau să discutăm despre această schemă cu marile lanțuri de magazine, cu producătorii, cât și cu distribuitorii.”

După sedința de Guvern, ministrul Finanțelor a plusat cu alte măsuri plănuite de noul Guvern.

Marcel Boloș – ministrul Finanțelor: „Pe zona de construcții și materiale, aceste tipuri de scheme de ajutor de stat urmează să fie promovate și implementate în ședințele de guvern viitoare.”

Măsurile vor fi luate în contextul în care noul Guvern își dorește o reducere a inflației, care a atins în luna mai o rată anuală de 10%. În scadere totuși față de nivelul din 2022, când s-a apropiat de 17%.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentCartea de muncă, un document foarte important. Sute de mii de români nu și le-au ridicat
Articolul următorOPINIE. Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: Industriașii din România ar trebui să susțină “Patriotismul Economic” al lui Marcel Ciolacu și în același timp să îi atragă atenția asupra limitărilor care țin de resursa umană