Liderul PSD a reacţionat după ce Parlamentul olandez a votat, joi, o rezoluţie împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, referitor la rezoluţia votată de Parlamentul olandez împotriva aderării ţării noastre şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, că este o acţiune din interes politic. „Eu nu voi accepta şi nu cred că vreun român poate să accepte, până la urmă, o jignire faţă de România şi români, fără niciun motiv sustenabil”, a adăugat liderul social-democraţilor, potrivit News.ro.

„România îndeplineşte toate cerinţele tehnice de a intra în Spaţiul Schengen. Cineva dintr-un interes politic se opune intrării României în Spaţiul Schengen. Cred că această nedreptate nu trebuie să se întâmple din nou faţă de România. Avem acest drept, ne-am câştigat acest drept şi cred că întregile familii europene care ne reprezintă şi aţi văzut că familia social-democrată europeană fără excepţie a votat pentru intrarea României în Schengen, în Parlamentul Europena, trebuie să urmeze acest exemplu şi să nu ne facă din nou o nedreptate. Această eventuală nedreptate ne-ar îndrepta către o direcţie pe care nu ne-o dorim”, a declarat Marcel Ciolacu, joi la Târgu Jiu.

Liderul PSD a mai spus că nu poate accepta o astfel de jignire, referindu-se la rezoluţia votată de parlamentul olandez împotriva aderării României la Schengen.

„Repet, România a pus umărul, într-un moment foarte dificil al Europei, atunci când Rusia a atacat Ucraina. Dacă România nu s-ar fi implicat şi arma de a declanşa o criză alimentară, în special în nordul Africii a lui Putin, ar fi fost pusă pe primul loc. Am vrut să fiu foarte clar şi foarte bine înţeles că eu nu voi accepta şi nu cred că vreun român poate să accepte până la urmă o jignire faţă de România şi români, fără niciun motiv sustenabil”, a completat Ciolacu.

Klaus Iohannis, rezervat în privinţa aderării României la Schengen, în ciuda opoziţiei Olandei: „Avem o şansă, dar nu o garanţie”
În schimb, premierul Nicolae Ciucă a precizat, întrebat dacă ar trebui să fim îngrijoraţi că parlamentul olandez a votat o rezoluţie împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen, că „nu ne îngrijorează deloc” acest lucru, deoarece ţara noastră „a făcut tot ce era necesar pentru a îndeplini toate cerinţele tehnice pentru a accede în Spaţiul Schengen”.

Parlamentul olandez a votat, joi, o rezoluţie împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. În document se face referire la „corupţia persistentă” şi „problemele persistente legate de crima organizată”. Parlamentarii solicită Guvernului investigaţii suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România şi Bulgaria. (sursa)

Articolul precedentCe s-a mai discutat în Parlamentul de la Haga în ziua moțiunii ″NU Schengen pentru România″: Primăriile olandeze pot continua să cumpere gaze de la Gazprom! Valori europene, nu?…
Articolul următorNu vor două amărâte de nave cumpărate de Bode de la ei. Olandezii vor tot portul Constanța! Spre deosebire de noi, însă, poate ar și face ceva din el…