Apa înseamnă viață și, potrivit unui nou studiu, o viață mai lungă și fără probleme grave de sănătate. Oamenii de știință au descoperit că persoanele care nu beau suficiente lichide riscă să facă boli cronice și își scurtează viața.

Noul studiu a plecat de la o cercetare anterioară, făcută pe șoareci, care a demonstrat că deprivarea de apă scurtează speranța de viață cu aproximativ 6 luni, adică echivalentul a 15 ani la oameni.

Specialiștii au analizat date despre 15.000 de persoane, care au fost urmărite cel puțin 25 de ani. Experții au descoperit că acei subiecți cu un nivel de sodiu seric mai crescut decât ar fi normal au avut o vârstă biologică și cu 50% mai mare decât cea cronologică. În plus, aceștia au prezentat un risc cu 64% mai ridicat să facă o boală cronică, inclusiv diabet, demență sau insuficiență cardiacă. Iar riscul de moarte prematură s-a mărit cu 21%. (sursa)

Articolul precedentRivalitate pentru coroana de ‘capitală verde’ a României: Aradul suflă în ceafă Constanţei, având în dezvoltare cel mai mare proiect solar din Europa! Bihorul stă și se uită?
Articolul următor16% dintre tinerii francezi cred că Pământul este plat!