Meteorologii anunță o duminică fierbinte. Temperaturile măsurate la umbră vor urca până la 39 de grade Celsius în cea mai mare parte a țării. Indicele temperatură-umezeală va fi și el ridicat.

Cod galben

Duminică, 27 august, valul de căldură va persista în toată țara. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Cod portocaliu

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat

Interval de valabilitate: 27 august

Zone afectate: conform textului și hărții

În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei, duminică 27 august, se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Căldură mare și la începutul săptămânii

Cod galben

Un val de căldură și disconfort termic ridicat sunt prognozate și pentru luni, 28 august. În estul Transilvaniei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Începând de marți (29 august) valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică.

Cod portocaliu

Meteorologii anunță că luni valul de căldură este în intensificare și extindere și disconfortul termic, accentuat.

În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

sursa

Articolul precedentO nouă escrocherie. Zeci de români au fost înșelați cu ajutorul unor site-uri false care arătau ca portalurile unor bănci. Victimele au rămas fără bani în cont
Articolul următorEste oficial. Guvernul acordă stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională sau la bacalaureat