Temperaturile caniculare îi împing pe mulți să se răcorească la scăldat, însă, din păcate, asta crește și numărul cazurilor de înec.

Duminică a fost o zi plină pentru polițiști și serviciile de urgență care au primit solicitări de a interveni în astfel de tragedii și seria neagră a continuat și luni.

Bacău

Duminică, polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au fost sesizați, prin 112, că în zona insulei de agrement a fost găsit cadavrul unui bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani. La fața locului s-au deplasat polițiștii și pompierii care au scos cadavrul din apă. Cadavrul a fost transportat la morgă, iar cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

Tot în județul Bacău, un bărbat a anunțat duminică poliția din Buhuși, prin 112, că în camera de încărcare a canalului, în amontele centralei hidroelectrice din comuna Racova, se afla un bărbat înecat. La fața locului, polițiștii au identificat cadavrul unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Blăgești, care a fost transportat la morgă.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

Constanța

Duminică, în jurul orei 15:00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au fost sesizați că pe plaja Modern se află cadavrul unui bărbat înecat. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că sesizarea se confirmă, fiind identificat un bărbat, de 22 de ani. Echipajul SMURD a declarat decesul acestuia.

La examinarea exterioară a cadavrului, nu au fost constatate urme vizibile de violență. Cadavrul a fost transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Iași

Polițiștii de la secția 3 de Poliție Rurală din Popricani au fost sesizați telefonic, duminică, de către o femeie, că în jurul orei 20:30 se afla împreună cu doi bărbați pe malul iazului din comuna Probota, iar unul dintre aceștia ar fi intrat în apă pentru a înota și nu a mai ieșit la suprafață.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar pompierii din cadrul ISU Iași au efectuat căutări. În jurul orei 02:00 a fost găsit cadavrul bărbatului.

A fost dispusă efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. De asemenea, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Neamț

Duminică, în jurul orei 18:00, pompierii au fost anunțați că o persoană ce se afla la scăldat s-a înecat într-un iaz din comuna Borlești. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, două bărci și o ambulanță SMURD TIM.

Trupul bărbatului în vârstă de 26 de ani a fost găsit de un scafandri în jurul orei 21:15. Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD TIM declarând decesul, relatează Neamț Press.

Teleorman

Un bărbat a sesizat, duminică, la ora 16:34, prin 112, că o persoană a intrat în apă și nu a mai ieșit. Echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Alexandria a constat că un bărbat de 38 de ani din comuna Mârzănesti a vrut să înoate în lacul din satul Teleormanu și a dispărut în apă. La scurt timp, acesta a fost găsit în lac și scos la mal.

În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul S.A.J., a fost constatat decesul. Cadavrul a fost transportat la o unitate medicală, în vederea efectuării necropsiei. În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Bihor

Un bărbat care a dispărut luni în apele Crișului Repede în zona Barajului Ioșia din municipiul Oradea a fost găsit de pompieri, în jurul orei 15:00, la circa opt metri de mal, într-o zonă în care adâncimea apei este de aproximativ patru metri. Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat, potrivit Mediafax.

La fața locului au acționat un echipaj de căutare-salvare din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, ulterior fiind mobilizați la fața locului și pompierii Detașamentului 1 Oradea, cu două bărci.

Olt

Pe de altă parte, scafandri ISU Olt și echipaje din cadrul Gărzii Vișina și Detașamentului Caracal caută doi copii, cu vârste de 12 și 13 ani, în râul Olt.

Copiii, din comuna Giuvărăști, au dispărut în timp ce erau la scăldat, temerile fiind că ambii s-au înecat.

Articolul precedentOrașul din România unde se va construi de la zero primul spital pediatric de după Revoluție. Investiția va fi uriașă
Articolul următorÎn cazul răspunderii pentru situația din unele azile, spectacolul PNL este dezgustător