Rectificarea bugetară pregătită de Guvern este una pozitivă, scrie deputatul Ioan Mang, acest lucru fiind posibil ca urmare a unei colectări mai bune, a creșterii veniturilor bugetului, dar și a reducerii cheltuielilor, ceea ce arată calitatea managementului asigurat de ministrul PSD al Finanțelor.

Rectificarea asigură finanțarea necesară tuturor programelor și proiectele sociale propuse și susținute de PSD, continuă Ioan Mang.

În propunerea de rectificare, Ministerul Finanțelor asigură un total de 28 miliarde de lei, rezultat din ajustarea/completarea bugetelor instituțiilor publice. Cei mai mulți bani îi primesc Ministerul Muncii – 6,7 miliarde de lei, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – 2,7 miliarde de lei și Ministerul Energiei – 2,4 miliarde de lei și Ministerul Transporturilor – 2 miliarde de lei.

Trebuie remarcat, spune deputatul bihorean, și faptul că varianta bugetului rectificat s-a construit luând în calcul reducerea cu 10% a tuturor cheltuielilor cu bunuri și servicii, la toate ministerele.

Evident că sunt și miniștri care au cerut mai mult, unii chiar exagerat de mult și acum sunt nemulțumiți cu ceea ce au primit. Cel mai relevant exemplu este cel al ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acesta a cerut în plus nici mai mult nici mai puțin decât 31 de miliarde de lei, pentru următoarele șase luni. Este o sumă uriașă, echivalentul unei treimi din bugetul total anual pentru pensii, cerută FĂRĂ DOCUMENTELE JUSTIFICATIVE NECESARE, sub pretextul plății compensărilor la energiei.

Pretenția ministrului Energiei probează odată în plus falimentul sistemului actual de compensare, care efectiv nu mai poate fi susținut financiar și necesitatea reglementării, așa cum cere PSD. Susținem ferm că, în actualul context haotic, total imprevizibil, se impune măcar temporar, revenirea la o piață reglementată a energiei, astfel încât să se asigure nu doar stabilitate și predictibilitate, ci și reducerea rapidă și considerabilă a inflației, lucru extrem de important atât pentru populație cât și pentru economie – concluzionează președintele PSD Bihor. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.