printreranduri.net: În septembrie 2020, cu puțin timp înainte de alegerile locale, fosta conducere UDMR-PSD a județului Bihor a încheiat un contract de execuție cu asocierea de firme Drum Asfalt, Constructorul Sălard și Drumuri Bihor pentru modernizarea clădirii fostei Policlinici Mari din Oradea (Strada Republicii nr. 35), în vederea amenajării unui nou sediu pentru Consiliul Județean.

După alegeri, una dintre primele măsuri ale noii conduceri PNL a Consiliului Județean (a se citi Ilie Bolojan) a fost să ”convingă” constructorii să renunțe la contract. Motivul invocat a fost schimbarea sursei de finanțare. Zis și făcut! A fost reluată licitația de atribuire, dar, surpriză!, singurul ofertant a fost aceeași asociere de firme care a luat contractul și în 2020! Nu a fost nicio surpriză, așadar, că vechea asociere de firme a ”câștigat” aceeași lucrare!

Dar oare cum a fost posibil așa ceva? Să ne explice și nouă cineva, cum au reușit fruntașii județului nostru o asemenea ”performanță”? Cum să dea ei lucrarea fix la aceiași constructori pe care îi ”convinseseră” să renunțe? Și să le mai dea și cu vreo 15% mai mulți bani decât înainte… Se vede că județul se ”dezvoltă” și unii nu au citit degeaba cărți de administrație din America!

Întrebarea întrebătoare este însă alta: oare pe unde dorm procurorii DNA Oradea de nu au mirosit această ”afacere” care pute a corupție, nu de la o poștă, ci de la o policlinică mare!

PS: Pentru a înțelege mai bine circuitul banilor în natură și în județul Bihor, trebuie spus ceea ce știe toată ”lumea bună” a Bihorului, dar despre care se tace mai tare decât în Sicilia: societatea Constructorul Sălard e în siajul UDMR, în timp ce Drum Asfalt și Drumuri Bihor fac parte din grupul de firme Selina, binecunoscut publicului pentru apropierea de cercurile PNL! (printreranduri.net)

Articolul precedentMinistrul Muncii către Cioloș: Să renunțe la pensia sa specială și să facă demersuri la Parlamentul European, ca directiva să poată fi impusă în România
Articolul următorTârgul de Crăciun din Craiova, fruntaș în Europa. Pe ce loc a fost votat de aproape 18.000 de turiști din întreaga lume