Ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi i-a transmis președintelui USR, Dacian Cioloș, că ar trebui să înceapă chiar cu el în privința cerinței de eliminare a pensiilor speciale.

„Domnul Cioloș este eurodeputat, deci beneficiar al unei pensii speciale care va fi plătită și de România. Îi recomand, așadar, să renunțe el la pensia sa specială. Să facă demersuri la Parlamentul European și la Comisia Europeană, să spună că renunță la pensia specială, iar apoi să fie dată o directivă care se va aplica și în România. Uite așa o să rezolvăm o problemă și dacă face asta o să câștige domnul Cioloș alegerile prezidențial în 2024”, a comentat Budăi în emisiune la Antena3.

Social-democratul a insistat să repete că Planul Național de Redresare și Reziliență a fost prost negociat în privința sistemului legii pensiilor, de  către „fostul ministru” (referindu-se la ministrul USR Cristian Ghinea).

„De ce să îți dorești să-ți ții țara în sărăcie?”, a spus Budăi, precizând că a analizat dacă la Comsia Europeană s-a solicitat ca pensiile să fie cotate la 9,4 din PIB, așa cum s-a prevăzut în PNRR-ul României, cifră care e mult sub media europeană.

”De ce au tecut în PNRR pensiile cu 9,4% din PIB, eu chiar nu știu, pentru că este extrem de puțin. Am verificat să văd dacă acolo la Comisie a cerut cineva, dar nu a cerut nimeni așa ceva. S-a stablit la fața locului, în condițiile în care media la nivel european este de 13%. Noi (PSD – n.red) tindem spre un 11,7%, care oricum e sub medie”, a comentat Budăi, subliniind că până în 2023, procentul aprobat prin PNRR va fi majorat. (sursa)

Articolul precedentNu mai e ca pe vremea lui Cîțu… CJ Bihor și Primăria Oradea vor primi bani de la Guvern
Articolul următorCând miroase a corupție de la o… policlinică