Cercetătorul Octavian Jurma a făcut o analiză plecând de la comparaţia datei de 10 ianuarie 2021, când campania de imunizare anti-COVID se afla la debut şi 10 septembrie, când autorităţile promiteau atingerea ţintei de 10 milioane de persoane vaccinate.

„Astazi, este o zi neagră pentru campania de vaccinare din România. Este ziua cu cea mai scazuta rată de vaccinare de la debutul campaniei: s-au vaccinat 4.022 de persoane dintre care 2.736 pentru prima dată. Acum 9 luni, în 10 ianuarie 2021, se vaccinau în România 5.993 persoane pentru prima dată, mai mult decât dublu. Am ales ziua de 10 ianuarie pentru că era tot o duminică (la 5 ianuarie am avut 16.000 de persoane vaccinate într-o singură zi). După 9 luni de vaccinare campania este un eşec catastrofal. Nimic nu a fost mai important pentru România, decât atingerea pragului de 10 milioane de persoane vaccinate la 1 septembrie 2021! Nimic”, subliniază medicul. 

Această ţintă nu a fost atinsă decât pe jumătate, iar acum suntem în plin val 4 Delta al pandemiei. Iar autorităţile par a avea alte priorităţi. ”Partidele nu se ceartă pentru cum să vaccineze românii, ci pentru cu totul alte motive. Guvernul nu cade pentru modul înfiorător în care a gestionat pandemia, ci pentru felul grosolan în care Cîţu îşi tratează aliaţii. La rata curentă de vaccinare, ţinta de 10 milioane de persoane vaccinate cu minim o doză va fi atinsă la 15 noiembrie 2023, mai mult de 2 ani de la ţinta asumată de guvern şi de primul ministru personal.

Oare câţi manageri de firmă ar avea tupeu să se prezinte în faţa acţionarilor afirmând că ratarea cu 2 ani a celui mai important obiectiv este un succes? Dar, la noi, repetenţii trebuie musai puşi în frunte”, constată cercetătorul pe pagina personală de Facebook. (sursa)

citiți aici materialul integral

Articolul precedentA crescut și șomajul ascuns! Adevăratul număr al șomerilor, mai mare decât cel oficial
Articolul următorAplauzele „ceaușiste” ale parlamentarilor USR+ „m-au înfiorat!”