Recensământul populației în România a pornit cu stângul. Institutul Național de Statisctică a anunțat luni că platforma de autorecenzare are probleme din cauza numărului mare de utilizatori. Autorecenzarea a început luni dimineață, iar platforma a avut probleme din cauza numărului mare de vizitatori. „Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat”, a anunțat INS.

„Până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Național de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro”, au mai spus cei de la INS. Autorecenzarea se poate realiza în perioada 14 martie-15 mai 2022 pe orice dispozitiv electronic, telefoane inteligente, tablete, laptopuri și desktopuri. Există și autorecenzarea online asistată care se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele organizatorilor, fie pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, care are reședința în România pentru o perioadă de cel puțin un an poate participa la recensământ. Autorecenzarea se face în doi pași. Prima dată se trimite un formular de pre-înregistrare și ulterior beneficiarul primește un link în care se află chestionarul.

Persoanele care nu vor participa la această etapă a recensământului vor fi vizitate la domiciliu de recenzori după data de 15 mai. Acesta este al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. (sursa)

Articolul precedentPrimul recensământ din România organizat online a început. Cum se completează chestionarul
Articolul următorO rafinărie a reușit să producă benzină sintetică. Din ce este obținut combustibilul