Creșterea bugetului Sănătății cu 44% pentru anul viitor, adică mai mult cu 5,8 miliarde de lei față de execuția din 2023, arată că pentru Guvernul PSD acest domeniu reprezintă cu adevărat o prioritate! – scrie senatorul bihorean Florian Bodog, fost ministru al Sănătății.

Spitalele, scrie Bodog, vor avea finanțarea asigurată, iar bolnavii vor beneficia de acces la tratamente și medicamente.

Totodată, Guvernul va investi masiv în medicina de familie și va continua și construcția de spitale prin PNRR, astfel încât să creștem accesul oamenilor la servicii medicale de calitate.

În ceea ce privește bugetul de stat pentru anul 2024 care a fost votat de Parlament, mai scrie senatorul bihorean, trei elemente definesc această construcție bugetară despre care se poate spune că este mai bună decât toate bugetele făcute de partidele care au fost la putere şi acum sunt în opoziție:

1) cel mai mare buget pentru investiții

2) asigurarea resurselor pentru reforma pensiilor

3) cel mai mare buget pentru Educaţie

De asemenea, merită menționat și faptul că anul viitor, salariul minim va crește la 3.700 de lei de la 1 iulie, iar până atunci se menține facilitatea scutirii de taxe pentru 200 de lei.

Trebuie remarcat și faptul că bugetul Transporturilor susține proiecte a căror valoare ajunge la nivelul record de 81 de miliarde de lei, adică peste 16 miliarde de euro, ceea ce asigură premisele menținerii României în făgașul creșterii și dezvoltării economice. Din acești bani se finanțează construcția a 710 km de drumuri de mare viteză, modernizarea și electrificarea a 430 de km de cale ferată și achiziția a 131 de trenuri noi.

Totodată, nu vor crește taxele, creșterea veniturilor fiind asigurată din investiţii, crearea de noi locuri de muncă, măsurile fiscale pe care și-a angajat Guvernul răspunderea. (sursa)

Articolul precedentprofit.ro: Planul managerilor de lux aduși la cel mai mare operator hotelier din Băile Felix. Este vizată inclusiv extinderea pe piețele externe
Articolul următorImpactul ascuns al iernii: felurile multiple în care frigul ne modifică comportamentul și mintea. “Unii chiar nu le bagă de seamă”