Andreea Guțu: Noua conducere a Turism Felix SA, unul dintre cei mai mari operatori balneo din România, cu hoteluri și aquapark-uri în portofoliu, deținut de fondul de investiții Transilvania Investments, pregătește o strategie în care balnearul să poată funcționa 12 luni pe an, fără să aibă sezonalitate, urmând să fie analizate atât posibile francizări și afilieri, cât și varianta de a extinde prezența companiei pe piețele externe.

La conducerea companiei au fost aduși doi manageri “de lux”, respectiv Răzvan Pîrjol, ca director general, și Alina Chefneux, ca director general adjunct.

Răzvan Pîrjol lucrează în industria ospitalității din 1997, fiind și secretar de stat și conducând și hotelul de lux Suter Palace, din capitală.

Alina Chefneux a fost Hotel Director la Carnival Corporation, cu sediul în Miami.

Cei doi vor prelua funcțiile începând cu 1 mai 2024.

„Ideea este că dorim cumva să dinamizăm activitatea. O parte din hoteluri sunt în conservare, o parte din hoteluri sunt absolut funcționale și cu anumite renovări relativ recente. Și, în funcție de ce vom găsi și cum vom înțelege piața și posibilitățile pieței, eu cred că balnearul este un turism care poate funcționa 12 luni pe an și n-ar trebui să aibă sezonalitate. Cred că balnearul nu trebuie să fie doar paleativ sau legat de anumite afecțiuni care fac parte din tratamentele balneare, ci care poate fi și wellness și prevenție”, spune, pentru Profit.ro, Răzvan Pîrjol. Compania deține 7 hoteluri – 5 funcționale și 2 în conservare – precum și 3 aquapark-uri.

„Deocamdată trebuie să vedem ce avem în patrimoniu și ce direcție luăm ca tipologie, categorie de clientelă, de servicii și ce facem cu cele două hoteluri care sunt în conservare. O să vedem exact în urma unor studii încotro vom îndrepta investițiile pentru modernizări. Dacă se va ajunge la concluzia că merită francizări și afilieri, vom decide către ce merg investițiile în acord cu francizorul ales. Iar pentru celelalte două hoteluri care sunt în conservare vom vedea în ce măsură și etapizat în cât timp putem să ne imaginăm repunerea lor în funcțiune”, mai spune acesta. El adaugă că există și posibilitatea de a extinde prezența pe piețele externe.

„Ne putem imagina, poate, ca anumite hoteluri să aibă o altă pondere în special într-o piață externă, printr-o eventuală afiliere. Eu am convingerea că balnearul nu înseamnă doar tratament, înseamnă și prevenție și wellbeing. Este regretabil că a trebuit să fie acest booster numit pandemie ca lumea să conștientizeze lucrurile acestea. Există o speranță și o dorință să extindem și prezența noastră pe piețe externe.

Am convingerea că tratamentele și balneo-românesc ar putea să răspundă exigențelor unei clientele externe. Și ca distanțe, dar și ca costuri și facilitate de deschis este cert că într-o primă fază se va respecta trendul de turism de proximitate, la niște distanțe rezonabile de casă. Ne gândim la Ungaria, care, de asemenea, oferă servicii balneare. Asta trebuie studiat și analizat”, precizează Răzvan Pîrjol, adăugând că schimbarea mentalității oamenilor va fi o provocare pentru el.

Turism Felix a finalizat, în 2023, reabilitarea Aquapark Venus, unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei din ultimul deceniu. Refăcut integral, în urma unei investiții de aproape 14 milioane de Euro, ștrandul din stațiunea 1 Mai (jud. Bihor) este parte din portofoliu de active al companiei, care mai include 5 hoteluri și alte 2 ștranduri în stațiunea Băile Felix. „Avem și cele 3 aquapark-uri. Și acolo s-ar putea să ne imaginăm la un moment dat o extindere a serviciilor”, subliniază acesta. Tot anul acesta, Turism Felix a finalizat și renovarea completă a Hotelului Termal 3*. În trei ani au fost investite 8 milioane de euro.

Pentru primele 9 luni ale acestui an, Turism Felix a raportat venituri de 81,6 milioane de lei. Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat la Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI. 

Tranzacționată la Bursa de Valori București, Turism Felix SA (TUFE) are o capacitate de cazare utilizată de 1.743 locuri și o echipă de 600 angajați. Compania este specializată în servicii de agrement, tratament balnear, turism intern și internațional.

citiți mai mult pe profit.ro

Articolul precedentIstoria României cu autostrăzile: 113 km până în 1989, am ajuns la 1000 abia anul acesta, dar 2025 se anunță “campionul inaugurărilor” (HARTA)
Articolul următorFlorian Bodog: Pentru Guvernul PSD, Sănătatea reprezintă cu adevărat o prioritate!