Fostul Avocat a Poporului Renate Weber a acționat în instanță Camera Deputaților și Senatul, după decizia de revocare din funcție. Renate Weber contestă în instanță decizia Parlamentului de a o schimba din funcție, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel București, scrie News.ro.

Revocarea din funcție a Avocatului Poporului va fi discutat și de către Curtea Consttuțională, la solicitarea PSD. PSD a sesizat Curtea cu privire la hotărârea Parlamentului nr. 36/2021 pentru revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Pe 16 iunie, Camera Deputaților și Senatul au adoptat, într-un plen reunit, proiectul de hotărâre pentru revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. 

Totodată, Comisia de la Veneția a cerut explicații președinților Camerelor, Anca Dragu și Ludovic Orban, în legătură cu revocarea lui Renate Weber din postul de Avocat al Poporului, într-o scrisoare transmisă la o zi de la votul din Parlament pe această temă.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au adoptat, cu majoritate de voturi, miercurea trecută aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să fie în funcția de Avocat al Poporului. Acesta este lector la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a fost propus pentru această poziție de către UDMR și este susținut și de PNL. (profit.ro)

Articolul precedentCampania de vaccinare a fost un succes, ne-a spus Iohannis zâmbind. Să-i comunice careva și tulpinii Delta treaba asta…
Articolul următorUNANIMITATE la CCR: Revocarea Avocatului Poporului nu este constituțională