Primul recensământ organizat online în România a început luni, 14 martie, iar chestionarul se poate completa până la 15 mai.

Instituția Prefectului Municipiului București a explicat într-o postare pe Facebook care sunt pașii pe care oamenii trebuie să îi urmeze:

1. Completarea formularului de pre-înregistrare de pe site-ul www.recensamantromania.ro;

2. Completarea chestionarelor aferente fiecărei persoane din gospodărie și transmiterea acestora;

3. Verificarea autorecenzării de către fiecare persoană în parte (accesând „VERIFICAREA AUTO-RECENZĂRII” de pe site-ul www.recensamantromania.ro)

Avantajele autorecenzării

1. Completarea online, facilă, de oriunde și oricând, fiecare persoană putând să își gestioneze timpul și confortul completării chestionarului de recensământ;

2. Persoanele nu mai sunt vizitate acasă de recenzori;

3. Protecție și siguranță pentru membrii gospodăriei;

4. O zi liberă plătită pentru persoanele care lucrează.

Autorecenzarea este prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte: autorecenzarea online și autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni), poate completa chestionarul online.

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora,, 00:00” din ziua de 1 decembrie 2021. (sursa)

Articolul precedentTop 6+1 lucruri care mă „sperie”
Articolul următorCa în România: platforma de autorecenzare a picat, după câteva ore de la lansare