Toată țara se va afla sub caniculă, timp de două zile. Unele zone ale țării vor fi afectate însă și de vijelii. Meteorologii au emis în acest sens mai multe avertizări.

Atenționarea de caniculă este valabilă azi și mâine li vizează toată țara. Potrivit ANM, disconfortul termic va fi ridicat astăzi în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar mâine în sud și est.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade.

A fost emisă și o atenționare cod galben valabilă de azi, de la ora 19.00, și până mâine la ora 10.00.

În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă de azi de la ora 20.00 și până mâine la ora 04.00.

În această perioadă, în Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) și vijelii. (sursa)

Articolul precedentUn șarpe a fost scos dintr-un aparat de cafea, într-o comună din Bihor
Articolul următorCum poți cumpăra acțiuni la Hidroelectrica / Ghid de subscriere pentru micii investitori