Urmează o criză fără precedent pentru fermierii români! Avertizarea vine din partea unuia dintre cei mai cunoscuți agricultori din țară, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă.

Într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, fermierul arădean a explicat faptul că scumpirile exagerate ale inputurilor și ale tuturor resurselor de care fermierii au nevoie pentru a-și desfășura activitatea vor avea un impact dezastruos asupra sectorului agricol. În viziunea lui Dimitrie Muscă, mulți fermieri vor ajunge în imposibilitatea de a-și continua activitatea.

”Mergem bine, culturile sunt frumoase, anul este bun. Să nu uităm un lucru, în schimb: tragedia pe care va urma să o trăiască agricultorii. Motorina s-a scumpit cu 1,2 lei la această oră. Îngrășămintele s-au scumpit cu 160-170%. Prețul curentului e aproape dublu. Gazul, de la 60 de lei, s-a dus la 180 de lei. Vom avea o mare problemă.

Va urma o criză de nedescris, cum nu a mai fost.

La prețurile acestea, sunt o parte din noi care nu mai pot să reziste. Va fi dramatic, va fi pur și simplu o tragedie. Nu avem un viitor luminos. (…) Vin fungicidele, pesticidele, semințele în toamnă și în primăvară, la prețuri exorbitante”, a subliniat Dimitrie Muscă în direct la AGRO TV. (sursa)

Articolul precedentVIDEO Indienii, oameni de bază în fermele românești?
Articolul următorMinistrul Năsui (USR) se laudă că Schema HoReCa „a demarat cu succes”, deși o parte dintre firme n-au putut să aplice. Dă vina pe contabili!