Urmează o criză fără precedent pentru fermierii români! Avertizarea vine din partea unuia dintre cei mai cunoscuți agricultori din țară, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă.

Într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, fermierul arădean a explicat faptul că scumpirile exagerate ale inputurilor și ale tuturor resurselor de care fermierii au nevoie pentru a-și desfășura activitatea vor avea un impact dezastruos asupra sectorului agricol. În viziunea lui Dimitrie Muscă, mulți fermieri vor ajunge în imposibilitatea de a-și continua activitatea.

”Mergem bine, culturile sunt frumoase, anul este bun. Să nu uităm un lucru, în schimb: tragedia pe care va urma să o trăiască agricultorii. Motorina s-a scumpit cu 1,2 lei la această oră. Îngrășămintele s-au scumpit cu 160-170%. Prețul curentului e aproape dublu. Gazul, de la 60 de lei, s-a dus la 180 de lei. Vom avea o mare problemă.

Va urma o criză de nedescris, cum nu a mai fost.

La prețurile acestea, sunt o parte din noi care nu mai pot să reziste. Va fi dramatic, va fi pur și simplu o tragedie. Nu avem un viitor luminos. (…) Vin fungicidele, pesticidele, semințele în toamnă și în primăvară, la prețuri exorbitante”, a subliniat Dimitrie Muscă în direct la AGRO TV. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.