Tot mai mulți beiușeni sunt extrem de nemulțumiți de modul în care campania de vaccinare (NU) se desfășoară în municipiul lor.

Astfel, oamenii au aflat cu stupoare că beiușenii, în teorie locuitori ai unui municipiu, trebuie să se vaccineze în orașul Ștei, o localitate mai mică. ”Pentru că nu au fost informați (oare de ce?), mulți beiușeni care doreau să se programeze (deși nu sunt vaccinuri!) căutau cu disperare pe pagina de internet numele municipiului lor. Nu l-au găsit. Au găsit însă Șteiul,” ne spune un cetățean.

Beiușul a încetat să mai fie un municipiu”, a declarat un alt cetățean pentru BihorNews.

De altfel, chiar și primarul Gabi Popa (PNL), recunoaște că, de fapt, centrul de vaccinare de la Beiuș nu este nici operațional și nici nu are alocate doze de vaccin. Ele vor veni, teoretic, cândva în viitor și ”etapizat”…

Iată ce scrie, într-un final, primarul penelist pe Facebook:

”Stimați beiușeni,

Pentru a lămuri situația centrelor de vaccinare din Municipiul Beiuș, vă facem cunoscute următoarele:

Ca urmare a adresei DSP BIHOR, nr.1066 din 15.01.2020 privind decizia Comitetului National a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2, județul Bihor va beneficia, începând din data de 15.01.2021, de 7 fluxuri pentru vaccinarea beneficiarilor din a II etapă (municipiul Oradea 3, Municipiul Salonta 1, Oras Aleșd 1, Oraș Ștei 1, oras Valea lui Mihai 1).

Centrele de vaccinare comunitare din Municipiul Beiuș, nu vor deveni operaționale la acest moment, acestea vor fi deschise etapizat, în funcție de gradul de alocare/aprovizionare cu dozele de vaccin necesare. Spitalul Municipal Beiuș, este desemnat ca și unitate mobilă de vaccinare pentru unitățile medico-sociale, centre de bătrâni si alte unități stabilite.

Menționam faptul că centrele de vaccinare din Municipiul Beiuș, sunt pregătite cu dotările necesare conform procedurilor de lucru si a instrucțiunilor din manualul centrului de vaccinare (mobilier, paturi, imprimante, laptopuri, frigidere, si alte materiale necesare bunei functionari), acestea putând deveni funcționale imediat ce alocarea fluxurilor de doze va fi disponibilă.” (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: Toate aceste lucruri dau apă la moară antivacciniștilor
Articolul următorPrimăria din Sânmartin a depășit performanțele celei din Oradea!