Într-un interviu acordat BihorNews la începutul anului trecut, Cristian Laza (PSD), primarul comunei Sânmartin, declara că ambiția sa și a echipei sale este aceea de a face din Sânmartin ”o comună cu adevărat europeană”. Se pare că este pe drumul cel bun.

Într-o conferință de presă susținută ieri (VIDEO), tânărul edil a vorbit și despre faptul că Sânmartinul a reușit, ca administrație locală, să atragă cele mai multe fonduri europene din toată țara!

Cristian Laza a declarat că pentru reabilitarea blocurilor din comună, administrația sa a demarat de mai bine de doi ani un program care a adus foarte multe beneficii cetățenilor și bugetului local. Având ca obiectiv și reducerea costurilor dar și controlul calității lucrărilor, primarul a înfiinţat o societate în subordinea Consiliului Local care se concentrează exclusiv pe izolarea blocurilor.

“Eu cred că a fost o reţetă câştigătoare pentru că, pe de o parte, nu am mai fost nevoiţi să stăm luni sau ani în licitaţii publice, mai ales că firmele de construcţii nu se înghesuie la asemenea lucrări, migăloase, din care nu câştigă foarte mulţi bani. Motiv pentru care am luat această decizie şi iată rezultatele. Dorim ca până la finele mandatului meu să finalizăm reabilitarea tuturor celor 36 de blocuri din comuna Sânmartin şi eu sper că vom şi reuşi să le izolăm şi pe cele 26 care mai rămân, în aceşti patru ani, având în vedere că am finalizat zece în doi ani “, a declarat Cristian Laza.

În acest moment, din 36 de blocuri s-a reuşit reabilitarea a zece dintre ele, opt finalizate şi două în curs de finalizare, la costuri relativ mici: un bloc cu 20 de apartamente a fost reabilitat termic cu suma de aproximativ 290.000 de lei, contribuţia cetățenilor fiind de 10%.

Procentul este de aproape trei ori mai mic decât cel plătit de orădeni, unde contribuția proprie este de 27%! Mai mult, reabilitarea termică a costat cu 60% mai puțin decât a plătit Primăria Oradea, în condițiile în care la Oradea, dat fiind numărul mult mai mare de blocuri, s-ar fi putut negocia un preț mult mai bun. Nu s-a putut însă, ori nu s-a dorit…

Până la finalul mandatului, promite Cristian Laza, toate blocurile din Sânmartin vor fi reabilitate termic.

Articolul precedentȘi la nivel de vaccinare, Beiușul a încetat să mai fie un municipiu!
Articolul următorPandemia de Covid-19 a reînviat viaţa la sat în România. Tot mai mulţi oameni care trăiesc în oraşele mari, sufocate de aglomeraţie şi poluare, îşi lasă casele şi se mută în satele copilăriei