Rusia critică dur decizia Statelor Unite de a suplimenta numărul de militari din România și avertizează că va lua măsuri care vor viza țările care găzduiesc trupe americane.

„În urma deciziei Pentagonului de a-și întări prezența militară în Polonia și în alte state baltice, mai mulți oficiali americani au vorbit despre redirecționarea unor trupe retrase din Germania în România. SUA nu ascunde faptul că aceste măsuri sunt luate pentru a întări așa-zisa Axă Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, linie care va „ține în loc” Rusia, România fiind un punct important pentru proiectarea puterii în regiunea Mării Negre”a declarat Maria Zakharova, ministrul de Externe rus.

Ministrul de Externe rus consideră că există un trend de poziționare a trupelor Statelor Unite și NATO în apropierea granițelor Rusiei și definește această măsură drept „o politică a Statelor Unite”.

„Înseamnă că vor exista permanent trupe ale Statelor Unite și aliaților în Europa de Est, în locuri unde nu au mai fost niciodată trupe”, a declarat Zakharova.

Ministrul a declarat că în cazul în care vor fi puse în aplicare, aceste decizii vor pune în pericol Actul Fondator al NATO din 1997, în special articolul care prevede „obligația de a nu staționa trupe de combat substanțiale în noile state membre ale alianței”.

puteți citi materialul întreg aici

Articolul precedentUngaria îşi va înăspri regulile de trecere a frontierei de la 1 septembrie, pe fondul pandemiei
Articolul următorTiti Aur, ÎNGROZIT de autostrăzile din România. “E un CHIN. Se simte LIPSA de cultură, de civilizație”