Prefectura Bihor a înaintat Ministerului Muncii, conform dispoziţiilor prefectului Ţiplea, o propunere de proiect cu soluţii (sic!) vizând facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor din ţări din afara Uniunii Europene.

NU CONTEAZĂ CĂ SOLICITĂRILE LUI ȚIPLEA NU AU OBIECT, ELE FIIND DEJA PUSE ÎN PRACTICĂ MULT ÎNAINTE DE A DA EL COMUNICATE DE PRESĂ – și vom reveni asupra subiectului.

Ce contează însă e faptul că prefectul Țiplea vrea să ”importe” în Bihor mai mulți muncitori străini, din Bangladesh, Nepal sau Pakistan, în condițiile în care li s-au promis BIHORENILOR – de către șefii de partid ai domnului Țiplea, locuri de muncă mai multe și mai bune! Cât sunt de bune se vede, din moment ce trebuie aduși muncitori de la mii de kilometri distanță, suficient de disperați, săracii, ca să le accepte…

O fi bine, pe termen lung? – se întreba BihorNews.

Un posibil răspuns a fost oferit recent de tânărul politician social democrat Florian Sîrca, care a scris următoarele observații, într-o postare pe Facebook:

”Avem cel puțin 1 milion de români care lucrează în construcții prin Europa și poate n-ar strica să le explice cineva fraților noștri că în România, în construcții salariul net lunar al unui muncitor calificat începe de la 1.500 de euro și poate ajunge pana la 3.000 euro.

Poate n-ar fi rău să-i încurajeze cineva pe acești români să-și deschidă o firma cu impozit de 1% pe venit, neplătitoare de TVA și cu contribuții pe muncă reduse (calculate la un salariu de 1.500 de euro, contribuțiile către bugetul de stat sunt in jur de 300 de euro), pentru că necesitate de forță de muncă in domeniu este pentru câțiva ani de acum înainte.

Poate ar ajuta un program guvernamental pentru sprijin financiar, în condiții similare granturilor europene, pentru a-i determina să aibă curajul de a investi și de a-și minimiza riscul epuizării resurselor financiare economisite, muncind în străinătate.

Poate n-ar fi rău ca presă să le explice conaționalilor noștri că România nu este un stat endemic și profund corupt și ca a pornit pe un drum bun, timid, anevoios, dar a pornit. Și drumul este fără întoarcere, vă asigur eu, un tânăr politician care iubesc poporul român și fiecare petic de pământ strămoșesc.” (sursa)

Articolul precedentCare va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine diferită față de decembrie 2020
Articolul următorTații ar putea fi obligați prin lege să își ia concediu de „creare timpurie a unei legături cu copilul”