Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, mai multe atenționari de tip cod galben și portocaliu de furtuni, dar și avertisment de caniculă.

Astfel, marți, de la ora 12 până miercuri la ora 20:00 va fi în vigoare un cod galben vijelii și grindină. Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, marți, în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte și miercuri treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

De marți de la ora 14:00 până miercuri la ora 10:00 va fi în vigoare un cod portocaliu de vijelii în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Cod galben și portocaliu de caniculă

Marți, sunt în vigoare două atenționări de caniculă, valabile pentru mai multe zone din țară. În zonele în care este valabil codul galben temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar în cele sub incidența codului portocaliu termometrele vor ajunge până la 36-38 de grade.

Dar meteorologii avertizează că nu scăpam de caniculă. Și miercuri mai multe zone din țară vor fi sub atenționare de tip cod galben de caiculă și vor fi între 34 și 37 de grade. (sursa)

Articolul precedentINFORMAȚII COMPLETE! A fost publicat proiectul de modificare a Codului Fiscal. Ce taxe cresc, cum se vor impozita IMM-urile, ce deduceri se acordă
Articolul următorElevii nu mai pot fi exmatriculați, modificare inclusă în noul Regulament de organizare a școlilor