Elevii nu mai pot fi exmatriculați, potrivit noului ROFUIP, anunță Ministerul Educației. Regula intră în vigoare din 1 septembrie 2022. Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar va fi publicat în Monitorul Oficial mai anunță instituția.

„Eliminarea dispozițiilor referitoare la exmatricularea elevilor, având în vedere faptul că dreptul la educație este de ordin constituțional. Prin urmare, măsura exmatriculării va fi posibilă numai pentru învățământul postliceal, care nu are caracter obligatoriu”, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro de Ministerul Educației.

Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar sau ROFUIP reglementează organizarea și funcționarea unităților de învățământ preuniversitar, în cadrul sistemului de învățământ din România, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, și se aplică în toate unitățile de învățământ. Este aprobat prin ordin de ministru, iar cea mai recentă modificare a fost în 2020.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Articolul precedentANM a emis noi coduri portocaliu și galben de furtuni, dar și de caniculă. Care sunt zonele afectate
Articolul următorPoza cu un “cadavru” transportat pe o mașină a alertat Poliția din Timișoara