profit.ro: Compania americană NuScale, controlată majoritar de către conglomeratul industrial texan Fluor Corp., care a semnat în noiembrie un acord cu Nuclearelectrica, operatorul de stat al centralei nucleare Cernavodă, în baza căruia România ar putea dezvolta prima centrală bazată pe reactoare nucleare modulare mici din Europa, le-a dezvăluit investitorilor potențial interesați de listarea sa la Bursă, preconizată pentru prima jumătate a anului viitor, că modelul său de business presupune încasarea de la clienți a 90% din veniturile aferente unui contract de construire și operare a unei unități de producție de energie înainte de punerea în funcțiune a acesteia.

“Ne-am structurat contractele cu clienții în așa fel încât aceștia să plătească pentru materialele și serviciile care contribuie la construirea unei centrale NuScale înainte ca noi să cheltuim bani cu acestea, pentru a fi tot timpul în avans din perspectiva cash-flow-ului. Asta ne permite să lucrăm cu stocuri foarte mici și cheltuieli de capital foarte reduse, pentru a menține costul total de finanțare asociat cu NuScale la niveluri joase, de care să beneficieze mai departe clienții”, a declarat directorul financiar al NuScale, Chris Colbert, la întâlnirea cu investitorii, conform datelor analizate de Profit.ro.

În cadrul acesteia, oficialii companiei au subliniat în mai multe rânduri că NuScale este o “mașinărie de brevete”, având în portofoliu peste 600, acordate sau în curs de acordare.

Șefii companiei au mai explicat că, pe baza brevetelor deținute, NuScale și-a dezvoltat o rețea de furnizori de echipamente și combustibil, astfel încât să nu fie nevoită să investească în capacități de fabricație.

Potrivit prezentării făcute investitorilor, durata de viață a unei centrale nucleare NuScale este de 60 de ani, iar compania își propune să obțină venituri cel mai devreme cu 8 ani înainte de intrarea în operare comercială a unei astfel de unități de producție.

Potrivit NuScale, prima centrală ar putea fi livrată către un client cel mai devreme în 2027, compania estimând că va ajunge pe cash-flow pozitiv în 2024.

puteți citi materialul întreg pe profit.ro

Articolul precedentLegătura dintre stres și consumul de alcool: Femeile pică testul băuturii, la fel ca bărbații
Articolul următor”Sărbătorim” doi ani de pandemie. Urmează ani de scumpiri și sărăcie, de acceptare și resemnare, în așteptarea unei explozii sociale!