Un asistent medical din Oradea a fost reținut de DNA, fiind acuzat că ar fi primit aproape 30.000 de euro şpagă de la 7 persoane pentru a le ajuta să se angajeze la spital şi nici măcar nu a reuşit să facă ce a promis.

Procurorii DNA Oradea „au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 mai 2023, a inculpatului Crăciun Sorin Ioan, la data faptelor asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea ulterior în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor (după preluarea de către acesta a celei dintâi unităţi spitaliceşti), pentru comiterea a şapte infracţiuni de trafic de influenţă”.

Anchetatorii îl acuză că, în perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei, asistentul ar fi pretins şi primit de la 7 persoane sume de bani cuprinse între 1.500 şi 13.500 de euro (în total 29.500 de euro), precum şi alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor factori decidenţi din conducerea celor două spitale, pe care îi va determina să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical şi infirmier.

”Până în prezent, cele 7 (şapte) persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani şi foloasele respective”, a transmis DNA.

Asistentul urmează să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentMedicament-minune, la vânzare pe internet / Site-ul folosește antetul unui site de știri și numele unor medici renumiți / Ministrul Rafila: Este o înșelătorie, nu luați medicamente de pe internet
Articolul următorOPINII. Faptele comise de cele 11 bănci amendate recent se încadrează la categoria înșelăciune!