După ce a ieşit la iveală că liderii USR se tem să îşi facă o campanie electorală adevărată la Oradea, pentru a nu ostiliza electoratul baronului PNL Ilie Bolojan, o nouă înregistrare audio cu un candidat USRPLUS dezvăluie o schemă mai puţin cunoscută. Potrivit lui Marius Sovarschi, candidat USR la Consiliul Local Oradea, mitul primarului gospodar, impus în ultima perioadă la nivel naţional, este întreţinut cu bani grei de primăria condusă de Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor.

“Ne execută în Bihoreanul (publicaţie locală care susţine PNL, n.r.) de ne ia naiba. Nu trebuie să mergi mai departe decât faptul că ADP-ul (Administraţia Domeniului Public, n.r.) face reclamă în Bihoreanul. Totul e indirect, înţelegi? Dacă tu ai avea o publicaţie acuma şi ADP-ul ţi-ar da 200.000 de euro pe an, cum ai scrie despre primarul Oradei? Totul e făcut, e calculat, să nu fie ilegal. Că e profund imoral… asta e a doua parte. Dar orădenii nu înţeleg chestia asta. Ilegal nu este. Şi atunci prin instituţiile subordonate ei pompează bani în publicitate, în editoriale şi uite că aşa ajung să aibă susţinerea Bihoreanului”, afirmă candidatul USR, într-o nouă înregistrare publicată pe Facebook.

Ilie Bolojan este primar al municipiului Oradea de 12 ani. În ultimii ani, în jurul acestuia s-a creat un mit al primarului destoinic, în ciuda faptului că munte dintre lucrările din oraş sunt deja în stare de degradare, iar pentru altele, cum este centura, a autorităţile locale au beneficiat de sprijinul guvernului. În presă apar periodic articole plătite în care Oradea este un oraş lăudat, iar mitul Bolojan duce inclusiv la ignorarea unor situaţii jenante pentru liberali, cum ar fi candidatura unui colaborator dovedit al Securităţii la Primăria Oraşului Aleşd.
sursa

Articolul precedentTraian Băsescu despre Ludovic Orban: ‘Un inconștient! Un prost mai mare, unde puteți găsi?’
Articolul următorVictimele colaterale ale carantinei? 2.459 de decese în exces față de media ultimilor 9 ani în iulie, din care numai 692 puse oficial pe seama Covid