În cazul în care ne confruntăm cu simptomele ușoare până la moderate ale depresiei, anxietății și stresului psihologic, mișcarea ar trebui să fie prima la care recurgem, înainte de psihoterapeut sau medicamente. De cele mai multe ori, se va dovedi de ajuns, spun oamenii de știință.

Un studiu recent realizat în Australia a arătat că exercițiul fizic este de 1,5 ori mai eficient decât consilierea și medicamentele de top, scrie Science Alert.

Cea mai cuprinzătoare trecere în revistă a cercetărilor de până acum a arătat că toate tipurile de mișcare sunt benefice, inclusiv aerobicul, plimbările, pilates sau yoga.

Sunt însă unele tipuri de mișcare care ajută mai mult în cazul uneia dintre suferințe. Astfel, yoga și alte tipuri de exerciții pentru minte și corp reduc cel mai bine anxietatea, în timp ce exercițiile de rezistență sunt cele mai bune în caz de depresie.

Exercițiile scurte, făcute la o intensitate mare, ajută cel mai mult în caz de anxietate și depresie. În mod interesant, însă, efectele sunt mai mici în cazul exercițiilor de durată, a explicat autorul studiului, Ben Singh, de la University of South Australia.

Studiile au demonstrat că sunt de ajuns 12 săptămâni sau mai puțin în care să facem mișcare pentru ca simptomele să se reducă substanțial, se arată într-un raport publicat de British Journal of Sports Medicine.

Articolul precedentMaghiarii din Ungaria sunt așteptați să lucreze în România. Criză de forță de muncă în județele din vest
Articolul următorDouă noi zile libere, stabilite prin lege