Prințesa moștenitoare a Olandei, Amalia, în vârstă de 18 ani, este nevoită să locuiască cu părinții ei în locul locuinței studențești din Amsterdam, din cauza amenințărilor unor organizații mafiote, și iese din casă doar pentru a merge la universitate, a anunțat joi familia regală, potrivit Le Figaro.

Măsurile de securitate au fost recent înăsprite considerabil, deoarece autoritățile se tem de o tentativă de răpire sau de atac. Situația este „cu adevărat foarte dificilă”, a declarat regele Willem-Alexander într-o conferință de presă în timpul unei vizite de stat în Suedia.

Potrivit Le Parisien, amenințările provin în special din partea Mocro Maffia, organizații mafiote marocane care operează în Olanda și Belgia.

De Prinses van Oranje, 2021

Regina Maxima a declarat că amenințările din jurul prințesei – care este în primul an la studii politice, psihologie, drept și economie (PPLE) – au avut „consecințe enorme” asupra vieții sale. „Nu a ieșit din casă. Asta înseamnă că nu locuiește în Amsterdam, nu prea poate ieși în oraș. Consecințele sunt foarte dificile pentru ea”, a spus regina, vizibil emoționată. „Aceasta nu este o viață de studentă pentru ea”, a adăugat cuplul regal, care locuiește la Haga. Premierul Mark Rutte a calificat situația drept „teribilă” și s-a declarat „foarte îngrijorat”, a relatat televiziunea publică olandeză NOS. „Vă garantez că serviciile noastre de securitate lucrează din greu zi și noapte pentru a-i asigura siguranța”, a declarat pe Twitter ministrul Justiției și Securității, Dilan Yesilgöz-Zegerius.

Cotidianul olandez De Telegraaf a relatat în septembrie că securitatea a fost întărită în jurul prințesei din cauza amenințărilor din partea lumii interlope care îl vizau și pe premier. (sursa)

Articolul precedentPSD Bihor: Tăcerea PNL din jurul abuzurilor de orice natură, dar în special cele împotriva copiilor, este inacceptabilă
Articolul următorReacţia mediului de business la refuzul Olandei de a accepta intrarea României în spaţiul Schengen: România a primit peste 5.800 de companii olandeze care au ales să investească aici. Voi ce faceţi?