Cseke Attila (UDMR), ministrul Dezvoltării, a fost numit interimar și la Sănătate, în urma demisiei useristei orădence Ioana Mihăilă.

Astfel, prin demisia Ioanei Mihăilă, conducerea interimară a Ministerului Sănătății va fi asigurată timp de maxim 45 de zile de către ministrul UDMR al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke.

Numai că revenirea acestuia la conducerea Ministerului Sănătății este o aroganță maxima la adresa lumii medicale din România. De ce? Pentru că Attila Cseke este cel care în calitatea sa de ministru al Sănătății în cabinetul Emil Boc a propus, și s-a aprobat!, închiderea a 69 de spitale, inclusiv în Bihor, la Ștei.

Nu trebuie omis faptul că Attila Cseke a fost susținut să închidă cele 69 de spitale chiar de către președintele de la aceea vreme Traian Băsescu.

Cseke susținut de Băsescu

Băsescu declara, în aprilie 2011, că susţine programul iniţiat de Cseke Attila – respectiv închiderea spitalelor – afirmând că reforma în sănătate nu trebuie oprită aici, ci trebuie continuată pe direcţia consolidării sistemului de intervenţie de urgenţă.

Nu numai că îl susţin, dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura populaţiei sănătatea nu vom face decât să cheltuim banii în zile nesfârşite de spitalizare pentru bolnavi care în mod normal nu necesită spitalizare“, a spus la acea vreme Taian Băsescu. (sursa)

Articolul precedentNu toată lumea e în criză. Fetele de la videochat fac profituri de sute de mii de lei pe an și n-au datorii la stat
Articolul următorComuna Țețchea își dotează școlile pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional în pandemie