Ziua de duminică, 27 noiembrie, vine cu temperaturi ce nu vor depăși 10 grade Celsius și cu nori în cea mai mare parte a țării. Soarele va putea fi văzut doar în vest și nord-vest, iar la munte sunt așteptați câțiva fulgi de zăpadă.

Maximele pleacă de la 3 grade în depresiuni și se opresc pe la 8…9 grade în sud-estul României.

Vremea în România

În Dobrogea şi Bărăgan vremea va fi închisă, dimineața e posibil să fie puțina ceață și vântul devine mai insistent. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Mai sus, în Moldova sudica şi în nordul Munteniei, cerul rămâne înnorat toată ziua, însa ploile pot să apară doar izolat. Maximele termice cresc ușor şi se opresc pe la 7-8 grade, valori normale pentru această dată.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina atmosfera se menține închisa, e posibil să picure trecător, iar în zonele joase avem ceață în orele dimineții. După prânz se ating cel mult 6 grade.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș găsim vreme mai bună, apare puțin și soarele, însa acum dimineața sunt condiții de ceață.

În zonele de munte s-ar putea să fulguiască puțin.

În ținuturile vestice, acum dimineața este ceață din loc în loc, dar mai târziu după ce risipește ceața. Vedem și soarele. Maximele termice vor ajunge până la 7 grade Celsiu

În zona Transilvaniei va fi ceață în primele ore ale zilei, apoi înnorările persistă și izolat vin precipitații sub forma de ploaie şi lapoviță, iar la munte e posibil să fulguiască puțin. Temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

În Oltenia ne aşteaptă o zi cu mulţi nori, poate și câteva ploi slabe, iar acum dimineața mai sunt condiții de ceață. Maximele termice scad cu 3-4 grade față de ieri și la amiază se ating cel mult 8 grade.

Și în ținuturile sudice avem înnorări persistente și poate câțiva stropi de ploaie. Este și ceață la începutul zilei, iar maximele urcă până la 8 grade la Ploiești.

Vremea la munte

La munte, atmosferă va fi închisă și o să ningă slab în Carpații Orientali şi Meridionali. În rest, apare puțin și soarele, iar dimineața și noaptea, pe văi va fi ceață. Temperaturile din stațiuni rămân scăzute.

Luni, vremea va fi schimbătoare, va ninge temporar, iar vântul va sufla mai tare în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Marţi vremea va fi închisă în masivele sudice şi în cele estice, pe unde va ninge local. În rest apare puţin şi soarele iar în noaptea de Marţi spre Miercuri, va ninge în Munţii Apuseni. Pe vai şi în depresiuni va fi ceata, iar în aceste condiţii vizibilitatea va fi scăzută.

Miercuri se anunţa vreme frumoasă în Munţii Apuseni. În rest o să ningă, mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali, iar la altitudini mari vântul va viscoli sau va spulbera trecãtor zãpada. (sursa)

Articolul precedentSondaj comandat de PNL. Bolojan, cu 12% sub Gabriela Firea la București!
Articolul următorZilele libere oficiale de Crăciun şi Revelion. Anunţ de la Guvern