Ziua de 6 martie a fost decretată zi de sărbătoare publică în Irak, după întâlnirea istorică dintre Papa Francisc și ayatollahul șiit Ali al-Sistani. Prim-ministrul țării a luat decizia ca această zi să devină „Zi Națională de Toleranță și Coexistență”, conform Agerpres.

Ocazia o reprezintă vizita papei Francisc la Najaf, oraş din sudul Irakului sfânt pentru şiiţi, la cea mai înaltă autoritate a acestei ramuri a islamului, marele ayatollah Ali al-Sistani. Papa Francisc este primul suveran pontif din istorie care efectuează o vizită în Irak.

Ziua de sărbătoare se doreşte de asemenea a fi un omagiu adus întâlnirii interreligioase care a avut loc tot sâmbătă la Ur, oraş antic unde, potrivit tradiţiei, s-a născut patriarhul Avraam. Aici, suveranul pontif s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mai multor religii. (sursa)

Articolul precedentCe trebuie să știe elevii, după noile reglementări hotărâte de autorități. Noutăți despre examenele naționale
Articolul următorDezinformarea de dreapta generează mai mult ”engagement” pe Facebook decât orice alt tip de conținut politic