Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 19 iunie – 2 iulie 2023. Potrivit specialiștilor, urmează primul val de căldură din această vară, temperaturile urmând să se apropie de pragul caniculei.

“Până spre weekend, vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii. Cele mai ridicate valori termice sunt prognozate pentru vestul, sud-vestul, sudul și sud-estul țării, unde așteptăm temperaturi de 32…34 grade Celsius la umbră.

De sâmbătă se răcește în vest, centru, nord, iar de duminică și în restul țării. Vor mai fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice dupã-amiaza local la deal, în zonele de munte şi pe alocuri prin vest şi nord-vest când vor fi şi intensificãri ale vântului şi posibil vijelii. Spre finalul săptămânii este prognozat un nou val de ploi însemnate cantitativ cu vânt mai intens și condiții de grindină”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator

Prognoza meteo în Crișana

Media temperaturilor va fi în creștere, de la 27 de grade a maximelor și de la 12 grade a minimelor, în prima zi, până la 32 – 33 de grade, respectiv 17 – 18 grade, în jurul datei de 23 iunie. În următoarele două zile se va răcori cu aproximativ 3 – 5 grade, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie. (sursa)

Articolul precedent71% dintre români se consideră şoferi perfecţi şi spun că nu au cum să provoace un accident rutier dar în acelaşi timp 82% dintre cei intervievaţi spun că ar putea fi implicaţi într-un accident provocat de altcineva
Articolul următorCum să păstrezi verdețurile cât mai mult timp proaspete