Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi că “Marele plan” este să vadă Turcia și Ungaria drept “câștigători împreună în secolul al XXI-lea“.

Afirmația a fost făcută după semnarea unui acord bilateral de parteneriat strategic prioritar cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, conform informațiilor furnizate de MTI, citată de Agerpres.


Orban i-a dăruit un cal lui Erdogan: „Cadoul unei națiuni ecvestre pentru alta.”


Viktor Orban a subliniat într-o conferinţă de presă după semnarea tratatului că, “în limbajul diplomaţiei, aceasta exprimă cea mai puternică posibil cooperare amicală, frăţească şi politică“.

Premierul ungar a adăugat că, deşi ungurii au “pierdut secolul anterior”, acum planul este de a “câştiga secolul XXI“, fapt pentru care Ungaria îşi caută aliaţi.

La aceasta se referă acest statut de prioritate strategică“, a precizat el.

Tot luni, o companie turcă şi una ungară din sectorul apărării au anunţat crearea unei societăţi mixte vizând dezvoltarea şi producţia de vehicule de luptă blindate turceşti Gidran la un centru din Gyor (vestul Ungariei).

Raba Jarmu şi Nurol Makina Ungaria, subsidiara companiei turce Nurol Makina ve Sanayi, au anunţat acordul în acest sens pe site-ul bursei din Budapesta, precizând că vehiculele vor fi destinate în primul rând forţelor armate ungare, a mai consemnat MTI. (sursa)

Articolul precedentVal de critici pentru Klaus Iohannis după tragedia de la Odorheiu Secuiesc. „Ești groparul învățământului românesc”
Articolul următorCel mai bun an din istoria firmelor românești: profitul net s-a dublat în doi ani și a ajuns la un nou record istoric (GRAFIC)