Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că autorităţile de la Kiev deplâng decizia Budapestei de a bloca aderarea Ucrainei la Centrul de excelenţă NATO pentru apărare cibernetică (Cooperative Cyber Defence – CCDCOE), subliniind că securitatea cibernetică este o problemă globală, care afectează fiecare țară, transmite eurointegration, citată de RAdor.

„În preajma Anului Nou, am avut o diplomație activă telefonică și prin SMS cu Peter Szijjártó (ministrul ungar de externe, n.r.) tocmai în privinţa centrului cibernetic al NATO. Îmi pare foarte rău că Ungaria a fost singura țară care nu a susținut această decizie. Este păcat, pentru că, de fapt, acest lucr ar fi benefic pentru noi toți, fiindcă securitatea cibernetică privește pe toată lumea” – a afirmat Kuleba.

Şeful diplomaţiei ucrainene a mai menționat că, în acest moment, nu există propuneri din partea Budapestei pentru o vizită a lui Szijjártó în Ucraina, însă invitația rămâne valabilă. „În decembrie anul trecut, i-am invitat pe toți miniștrii UE să viziteze Ucraina în ianuarie-februarie.

Dacă va decide să vină, mă voi întâlni cu el cu plăcere” – a adăugat ministrul. Evropeiska Pravda aminteşte că, la începutul lunii februarie, presa a scris că Ungaria a blocat aderarea Ucrainei la CCDCOE. În ianuarie, ministrul ungar de externe a declarat că Budapesta este nemulțumită de situația drepturilor etnicilor maghiari din Ucraina și, prin urmare, va continua să blocheze aspirațiile euroatlantice ale Kievului. (sursa)

Articolul precedentCseke Attila: Proiectele din programul Anghel Saligny de 50 miliarde lei vor demara în aprilie – mai / Acum verificăm eligibilitatea proiectelor, jumătate au nevoie de completări / Toate proiectele, depuse online
Articolul următorNe miră? În 2021, în România s-au născut cei mai puțini copii din ultima sută de ani!