Vântul puternic și ninsorile au provocat probleme în mai multe zone din țară: au căzut copaci, stâlpi, pietre, traficul este îngreunat pe mai multe drumuri și mii de oamenii au rămas fără curent.

Zeci de utilaje de deszăpezire au intervenit pe șoselele din centrul României. Iar din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Probleme în trafic

Pe DN 11 Târgu Secuiesc-Onești, în afara localității Oituz din județul Covasna, a avut loc un accident rutier între două autovehicule. O persoană rănită a fost descarcerată și primește îngrijiri medicale la fața locului. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, anunță Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Din cauza ninsorii abundente și a viscolului, un utilaj de deszăpezire a rămas imobilizat pe carosabil, astfel că traficul rutier este oprit pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, în județul Brașov.

Circulația rutieră se desfășoară alternativ, pe un sens, pe tronsonul kilometric 144 – 155 al DN1, în zona localității Timișu de Jos, județul Brașov, din cauza ninsorilor abundente. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Ninge, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire, precizează autoritățile.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești carosabilul este ud, vizibilitatea este bună, nu este aglomerație, dar este vânt puternic.

Căderi de pietre

Traficul rutier este îngreunat pe DN 7, între Călineşti şi Câineni, judeţul Vâlcea, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi. Două autovehicule au fost avariate, fără a se înregistra persoane rănite.

Două echipaje ale drumarilor acţionează, dar traficul rutier se desfăşoară îngreunat până la curăţarea carosabilului.

Mii de oameni fără curent

3.896 de consumatori din 13 localități din județul Prahova au rămas fără curent, după ce vântul puternic a distrus componente ale rețelei de transport.

Au fost deteriorate 28 puncte de transformare și trei linii de medie tensiune parțiale, informează ISU Prahova.

Localitățile afectate sunt Parepa,Vâlcele, Colceag, Olari Vechi, Lacul Turcului, Iordăchenu, Plavia, Straoști, Vărbila, Valea Cucului, Mocești, Țărculești și Gornet Cricov.

Copaci și stâlpi căzuți în București

În București și Ilfov, pmpierii au avut 23 de intervenţii pentru îndepărtarea unor copaci, stâlpi şi elemente de construcţie afectaţi de vântul puternic. Opt autoturisme au fost avariate.

”Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU București Ilfov a gestionat 23 de intervenţii (20 în Bucureşti şi 3 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 15 copaci, 5 elemente de construcţie, 2 stâlpi şi 1 semafor”, a transmis, marţi dimineaţă, ISU.

Nu au fost înregistrate victime. (sursa)

Articolul precedentPresa. Peneliștii l-ar considera pe Bolojan prea ‘județean’… Adică mai de la țară?
Articolul următorArme și muniție trimise din Spania în România, prin curier. Peste 100 de percheziții făcute de Poliție în 35 de județe