Între Austria și Ungaria a izbucnit un conflict, după ce autoritățile austriece au pus taxă la unul din punctele de trecere a frontierei dintre cele două țări.

Avocații maghiari au lansat mai multe procese împotriva unei decizii austriece de a închide punctul de trecere a frontierei dintre satele Ágfalva (Ungaria) și Schattendorf (Austria). De la 1 iulie, cei care doresc să treacă frontiera trebuie să plătească 160 de euro, acolo existând un sistem automat care verifică actele de intrare și ridică barierele pentru vehicule, conform RMX.

Satul austriac este ruta cea mai directă pentru mulți maghiari care lucrează sau cumpără din Austria, dar după ce localnicii s-au plâns de creșterea traficului și mai multe accidente cauzate de numărul mare de mașini ungare, primarul local a introdus taxa de intrare, care este valabilă doi ani. 

După introducerea taxei de intrare, ministrul maghiar al afacerilor externe și al comerțului, Péter Szijjártó, i-a cerut ministrului austriac pentru afaceri UE, Karoline Edtstadler, să revoce decizia, spunând:

„Cred că este clar nu numai că avem dreptate, dar și regulile europene spun că aceste puncte de trecere a frontierei trebuie deschise.”, a precizat Szijjártó.

Întrucât intervenția sa nu a avut succes, avocații maghiari au solicitat o revizuire la Curtea Constituțională austriacă, au depus o plângere la Comisia Europeană, au depus o plângere la OLAF și chiar au depus o cerere de despăgubire pentru situația dintre Ágfalva și Somfalva, transmite postul de știri HírTV. (sursa)

Articolul precedentMarian Godină se află în concediu de creștere a copilului, dar continuă să aibă și alte venituri pentru care, cu certitudine, muncește. Ceea ce, totuși, conform legii, nu are voie să facă în timpul concediului pentru creșterea copilului
Articolul următorFost ambasador al Ungariei în SUA: Este ultimul avertisment al Washingtonului că Ungaria își poate pierde cu ușurință privilegiile în relația cu Statele Unite