Klaus Iohannis a dat joi marele anunț: din 15 mai, nu vom mai purta mască. Asta deși premierul Florin Cîțu a insistat, și nu o dată, că eliminarea acestei obligativități nu este posibilă înainte de 1 iunie.

„Nu înainte de 1 iunie”, a spus răspicat premierul Florin Cîțu, de fiecare dată când a fost întrebat de jurnaliști care va fi momentul în care românii vor putea renunța la masca de protecție în aer liber.

Doar patru ore au trecut până când Klaus Iohannis a anunțat triumfător altceva. În tot acest timp, șeful statului s-a întâlnit la Cotroceni cu premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, șeful DSU, Raed Arafat, precum și cu specialiști în sănătate publică.

„Pe 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu unele excepții: târgurile, piețele sau stații de transport public”, a fost anunțul făcut de Klaus Iohannis.

Mai mult, președintele României a plusat și a spus că vor fi eliminate restricțiile de circulație de pe parcursul nopții și simultan se va renunța la orice restricție care vizează programul operatorilor economici, notează Mediafax.

Președintele a strecurat, în discursul său, o altă schimbare de plan. Obiectivul premierului, ca până pe 1 august România să aibă 10 milioane de persoane vaccinate a fost schimbat, la umbra veștilor bune.

„Am stabilit niște ținte de vaccinare. Aș spicui dintr-un tabel. Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate”, spune Iohannis. (sursa)

Articolul precedentDeputatul Ioan Mang: PNL plus USR și-au bătut joc de români
Articolul următorCîțu: Barurile, cafenelele, cluburile, discotecile, deschise de la 1 iunie DOAR pentru cei vaccinați!