catavencii.ro: Mașina lui Vasile Blaga a mai fost oprită în trafic și avea în portbagaj 700.000 de euro.

La momentul respectiv, în 2016, această știre a fost o adevărată explozie. Sistemul continua să-și devoreze slugile – cam despre asta era vorba. Apoi, în 2021, a fost achitat.

Președinte PDL între 2012 și 2014, nea Vasile fusese trimis în judecată de procurorii DNA, care l-au acuzat că, în perioada 2011-2012, ar fi luat mită 700.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-i pune acestuia o „vorbă bună“ pe lângă vicepreședintele formațiunii, Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti“.

În schimbul banilor, Blaga l-ar fi ajutat pe afacerist să obțină un contract. Potrivit deciziei instanţei, Vasile Blaga a fost achitat în baza articolului 16 din Codul de procedură penală: „Fapta nu este prevăzută de legea penală“.

Amănuntele acelui caz sunt de-o frumusețe tulburătoare. Iată ce a zis Vasile Blaga în fața procurorilor DNA, fiind întrebat ce căuta la volanul mașinii sale Liviu Popa, șeful IPJ Bihor: l-a rugat ca „prieten de familie“ să-i plimbe mașina veche din 2001, care ar fi avut probleme dacă ar fi stat prea mult în garaj din cauză că ar avea motor diesel.

Mi se pare normal, ce faptă e asta și cum naiba să fie trecută în Codul Penal? Jos labele de pe prietenie, jigodiilor! (Mihai Radu)

Articolul precedentCiolacu: Cum poți vorbi de austeritate când una dintre principalele măsuri este creșterea salariului minim cu 10%? Să crești salariul minim pentru 2 milioane de oameni este austeritate? (VIDEO)
Articolul următorCe sunt urmele albe lăsate de avioane pe cer. Controversa a reapărut pe internet