Tragedie în localitatea Sărățeni din Mureș. Primarul din comună, fiica lui dar și un vecin au murit după ce au coborât într-o fosă septică. Aceștia nu au mai avut oxigen și au intrat în stop cardiorespirator. Și proprietarul fosei a pățit la fel dar, din fericire, medicii au reușit să îl salveze.

Alarma s-a dat după ora 19:00. Patru oameni au rămas captivi într-o fosă septică, adâncă de 3 m. Proprietarul, un vecin, primarul din localitate și fiica acestuia au coborât rând pe rând în încercarea de a se salva reciproc, însă niciunul nu a mai reușit să iasă. 

Misiunea de salvare a fost extrem de dificilă. Pompierii au avut nevoie de un buldoexcavator și au chemat în sprijin și alpiniștii. 

”Intervenția a fost îngreunată de spațiul foarte îngust de intrare în fosa septică, însă victimele au fost extrase în scurt timp de către echipajele prezente la fața locului” a declarat Valeria Georgiana Oltean, purtător de cuvânt ISU Mureș.

”Toate patru în stop cardiorespirator, am început resuscitarea, inclusiv elicopterul a fost chemat. Prima victimă scoasă a fost transferată la spital, celelalte trei, din păcate, după 50 de minute, a fost declarat decesul”, a spus și Bogdan Pasteucă, medic specialist. 

Primul scos din fosă a fost chiar proprietarul. Medicii au început imediat să îl resusciteze. După câteva minute au reușit să îl readucă la viață. A fost dus apoi la spital cu elicopterul. Este singurul supraviețuitor. Pentru ceilalți trei nu s-a mai putut face nimic. 

Primarul Biro Csaba din Sărățeni, care a murit, se ocupa de localitate din 2016. Fiica sa avea 32 de ani. Se căsătorise anul trecut și avea un bebeluș de doar câteva luni. 

Ce s-a întâmplat 

Proprietarul fosei, în vârstă de 62 de ani, a chemat un vecin de 45 de ani se desfunde orificiul de intrare a dejecțiilor în acesta. Martorii spun că bărbatul a coborât prin gura de acces cu ajutorul unei scări ca să remedieze defecțiunea, dar din cauza lipsei de oxigen, acesta a leșinat și a căzut de pe scară. Alertat de către proprietar, primarul, care este vecin, a venit în fugă să îl salveze pe bărbatul de 45 de ani. A intrat în fosa septică dar din același motiv a leșinat și el și a căzut. Fiica acestuia a încercat să își salveze tatăl, dar s-a întâmplat aceeași tragedie.  

Bărbatul de 62 de ani care a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 să alerteze pompierii, însă nu a mai așteptat ca aceștia să vină și a încercat să o salveze pe fată. A căzut și el fiind scos în cel mai scurt timp de către forțele care au ajuns la locul intervenției.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

Polițiștii efectuează în continuare cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului. (sursa)

Articolul precedentNe așteaptă patru zile fierbinți în aproape toată țara. Ce trebuie să facă populația și autoritățile în această perioadă
Articolul următorProiect AJOFM Bihor pentru tinerii care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare. Condiții de eligibilitate