Serviciul de Ambulanță Bihor și-a autorizat și acreditat Centrul de formare pentru asistenți medicali, informează instituția printr-un comunicat de presă.

Centrul va avea rolul formării asistenților medicali din cadrul Serviciului de Ambulanță din județul Bihor dar și din cadrul altor servicii de ambulanță din țară, în vederea obținerii atestatului de medicină de urgență.

Comisia de evaluare a fost formată din medici și asistenți medicali din cadrul UPU SMURD Bihor, UPU SMURD Arad și UPU SMURD Timișoara.

Centrul nou acreditat în cadrul SAJ Bihor dispune de toate condițiile necesare unor săli de curs, precum elementele specifice de videoproiectare, asigurare sistem audio-video pentru susținerea de prezentări și cursuri de specialitate, dar și manechinele specifice simulării diferitelor cazuri și tehnici din medicina de urgență, alături de aparatura medicală specifică, prezentă pe autosanitare.

„Suntem conștienți de necesitatea pregătirii constante în domeniul medicinei de urgență, știind totodată eforturile pe care colegii noștri le fac pentru a participa la conferințele și cursurile de specialitate, în vederea actualizării cunoștințelor și noilor tehnici medicale. Din acest motiv, am demarat discuțiile și procedurile necesare pentru a pune bazele acestui centru în județul Bihor, sprijinindu-ne astfel colegii, atât din județul nostru, cât și din cele limitrofe.” – declară Dr. Venter Liciniu, manager general SAJ Bihor.

Articolul precedentȚara din UE care va taxa multinaționalele: ”Profiturile marilor corporaţii nu vor mai fi deturnate spre paradisuri fiscale”
Articolul următorSeptembrie, a patra lună de vară? Prognoza meteo: Vreme mai caldă decât ar fi normal