Statele Unite plănuiesc să-și sporească prezența militară în România. Anunțul a fost făcut luni seara, pe Twitter, de șeful diplomației de la București, Bogdan Aurescu, după ce a avut o întâlnire, la Washington, cu omologul său american, Mike Pompeo.

„România salută planurile SUA de a-și spori prezența militară în România”, scrie Bogdan Aurescu, pe Twitter, unde publică mai multe poze de la întâlnirea sa cu Mike Pompeo.

Despre sporirea prezenței militare americane în România se vorbește încă din vară, după ce SUA au decis relocarea unei părți a trupelor americane din Germania, iar Pentagonul a decis să facă din zona Mării Negre noua prioritate a strategiei de apărare în Europa.

„Am discutat despre cooperarea în domeniul apărării și eforturile comune pentru a consolida forța de apărare și descurajare a NATO pe flancul estic, inclusiv la Marea Neagră”, precizează Bogdan Aurescu pe Twitter. „România se angajează să continue alocarea de fonduri în apărarea strategică”, notează șeful diplomației române. (sursa)

Articolul precedentRealitatea dură din spitale. Imagini șocante cu o asistentă care varsă apa adunată în cizmele pe care le-a purtat în opt ore de gardă
Articolul următorPolonia şi SUA, acord de 18 miliarde de dolari în domeniul energiei nucleare