Mihai Gâdea a prezentat, miercuri seară, la Antena 3, documente explozive despre consilierul lui Vlad Voiculescu ce a ajuns să fie plătit cu nu mai puțin de 457.000 de euro. Este vorba despre fostul jurnalist Vlad Alexandru Mixich.

În octombrie 2016, Vlad Mixich ajunge din consilier personal vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului. Astăzi, Mixich afirmă, pe blogul personal, că este specializat în domeniul politicilor de sănătate și lucrează ca membru al echipei de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții.

“Când citești asta te gândești că cei de la Banca European de Investiții au văzut lumina românească și au spus ‘de astfel de oameni avem nevoie’. Numai că în momentul în care intri un pic mai adânc vei descoperi o serie întreagă de lucruri spectaculoase. Domnia sa face consultanță pentru trei spitale regionale care se vor construi în România. În urma consultanței pe care o face spitalele nu s-au făcut.

Hai să ne uităm la suma pe care domnia sa o încasează ca expert consultant. Acest document ne arată totalul veniturilor pe care le are: 457.000 de euro, dar vestea bună pentru domnul Mixich este că toate cheltuielile domniei sale sunt de-asemenea decontate: merge cu avionul, se decontează. O serie întreagă de cheltuieli îi sunt decontate”, a spus Mihai Gâdea.

Armata nevăzută a clientelei de partid USR-PLUS. Sumele uriașe trecute în declarația de avere de un secretar de stat

Dacă vorbim de clientela de partid și de banii care sunt luați de această “armată nevăzută”, un loc de cinste îl ocupă un secretar de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus până recent de USR-istul Cristian Ghinea.

Este vorba despre Marius-Mihai Vasiliu, un “om din umbră” prezent, de asemenea, și în Ministerul Dezvoltării în mandatul ministrului Ion Ștefan, zis „Grindă“. Mihai Gâdea a prezentat, luni, la Sinteza Zilei, declarația de avere a lui Marius-Mihai Vasiliu, în prezent membru în nu mai puțin de patru consilii de administrație.

“Acest domn, că vă dați seama de ce e supărarea mare. Marius Vasiliu este membru în patru consilii de administrație: Comisia specială de retrocedare a ANRP – membru – 29.203 lei, Consiliul de Administrație – Agenția Națională pentru Locuințe – membru – 15.726 lei, Consiliul Director al Fondul Român de Dezvoltare Socială – membru – 24.340 lei, Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări – Eximbank – membru – 128.958 lei. Aici nu este pus salariul de secretar de stat. (…)

Și știți câte cazuri sunt așa? De ce este atât de mare supărare în USR-PLUS că au ieșit de la guvernare pentru Stelian Ion și nu mai știu ce? Aparent pentru treaba asta. Uitați-vă la ce sume și ce poziții au acești domni”, a spus Mihai Gâdea. (antena3.ro)

Articolul precedentDe unde, totuși, apetența domnului Bolojan pentru ”penali”?
Articolul următorFlorian Bodog: Pentru mintea guvernanților, valurile anterioare au fost degeaba. Nu au înțeles nimic! Pe cale de consecință, nici nu au făcut nimic!