În timp ce guvernanții noștri sunt concentrați pe crizele și vendetele lor personale, românii se confruntă cu probleme grave: valul 4 al pandemiei, o inflație enormă la fel precum factura la energie, penurie infernală a forței de muncă, deprecierea dramatică a leului, începutul de an școlar în condiții incerte. Agenda românilor nu se intersectează deloc cu agenda coaliției de ”dreapta”!

Luni a fost prima zi din noul an școlar, însă, din păcate, nu avem niciun motiv de bucurie. Nici măcar nu putem privi spre viitor cu optimism pentru că în școlile din România, sub guvernarea de ”dreapta”, nu s-a schimbat nimic concret, esențial, nici măcar acum, în plin avânt al valului patru pandemic, val care are o mai mare incidență (și) în rândul copiilor și al tinerilor.

Pentru mintea guvernanților, valurile anterioare au fost degeaba. Nu au înțeles nimic! Pe cale de consecință, nici nu au făcut nimic! Și mai rău este că nici nu au de gând să facă nimic, pentru a schimba situația!

Elevii și profesorii nu vor fi testați periodic, preventiv, așa cum de altfel se face în mai toate țările, spre al căror nivel de dezvoltare și civilizație tindem. Mai mult, în școli vor preda profesori vaccinați și nevaccinați fără a exista o evidență clară. Iar explicația cu GDPR-ul se potrivește pentru a răspunde toți și niciunul. Părinții sunt lăsați în incertitudine, nu au decât să se descurce cu diferitele scenarii și școli online. 

Între timp, în mai toate orașele țării sirenele ambulanțelor domină acustica urbană. Numărul de infectați crește dramatic, iar campania de vaccinare merge la fel de prost ca și până acum. Degeaba se tot schimbă miniștrii sănătății! Guvernarea merge prost. Ministerul Educației este încremenit în proiect și nu reușește să schimbe nimic. Nimic  spre binele copiilor și nimic pentru siguranța școlilor!

Criza politică și guvernamentală escaladează în fiecare zi, însă președintele Iohannis nu are niciun stres. Pentru el și acoliții săi “chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare”. România ”educată” suportă și asta!

Albert Einstein spunea că ”nebunie este a face același lucru, în același fel, dar să te aștepți la rezultate diferite”. Guvernanții de ”dreapta” țin cu tot dinadinsul să îl contrazică, chiar și cu prețul vieții românilor! Din punctul lor de vedere Albert Einstein nu a înțeles nimic! Einstein habar nu a avut de ceea ce ”pot” PNL și USR, chiar și atunci când se ceartă! Să vedeți ”ce pot” Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Sorin Câmpeanu, Raluca Turcan, Lucian Bode, Dan Barna și ceilalți politruci. Să vedeți ce ”poate” Iohannis! Dumnezeu să ne aibă în pază Lui și să ne ocrotească pe toți!

Florian Bodog

Articolul precedentOmul USR care este plătit cu 457.000 de euro, în România. Și nu e singur…
Articolul următorRomânia dez-educată. Sau cum a acaparat Klaus Iohannis educația tocmai ca să o îngroape