Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, atrage atenţia, într-un interviu pentru Libertatea, că simpla relaxare a măsurilor, fără o comunicare publică eficientă, va scădea dorința populației de a se vaccina.

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise, cu câteva excepții, iar carantina de noapte va fi eliminată, începând cu 15 mai. Acestea sunt câteva dintre măsurile de relaxare anunţate joi de Klaus Iohannis, după şedinţa avută cu miniştri pe tema pandemiei, la Cotroceni.

De asemenea, președintele a stabilit, trei ținte pentru campania de vaccinare: 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, 6 milioane până la 1 iulie și 7 milioane până la 1 august.

Într-un discuţie cu Libertatea, Răzvan Cherecheș a subliniat că o comunicare eficientă – plus facilități pentru cei vaccinați – ar spori șansele ca ţara noastră să își atingă țintele de vaccinare stabilite.

De asemenea, expertul în sănătate a vorbit şi despre faptul că Guvernul trebuie să ia în calcul și varianta în care nu se ajunge la 70% acoperire vaccinală în România niciodată.

Citeşte întreaga ştire: Avertismentul expertului în sănătate publică Răzvan Cherecheș, după anunțul relaxării restricțiilor: „Vom avea o scădere a ratei de vaccinare”. Cum explică

Articolul precedentLiberalizarea la energie electrică şi gaze îi arde la buzunare pe români. Facturi mai mici doar pe hârtie, realitatea contrazice
Articolul următorCîțu: “Dacă se oprește vaccinarea, ne întoarcem la restricţii.” CINE SĂ O OPREASCĂ, GUVERNULE CARE RĂSPUNZI DE EA?