Poliția federală germană și-a intensificat patrularea în zonele afectate de inundații după ce mai mulți hoți au fost reținuți după ce au fost prinși furând diverse bunuri din zonele distruse. Poliția federală a fost solicitată de 13 ori, în weekend, anunță stiridiaspora.ro, citând media din Germania.  În multe cazuri, persoanele suspecte de furt erau de origine română. Cetățenii sunt rugați de către autorități să raporteze imediat toate persoanele și vehicule suspecte prin numărul de urgență 110.

În seara zilei de vineri, în Nette a fost văzută o dubă, încărcată cu mobila deteriorată de furtună. Sâmbătă dimineață, a fost observată o altă dubă. Un bărbat a scotocit niște mormane de gunoi și, potrivit martorilor, ar încărcat în autoutilitară fier vechi. O patrulă de poliție l-a verificat pe șoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund, sub suspiciunea de furt. Sâmbătă la prânz, în Recklinghausen, au fost furate o mașină de spălat și diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette. Doi bărbați, de origine română, de 20 și, respectiv, 34 de ani, din  au fost denunțați. Astfel de cazuri au fost semnalate în mai multe orașe din zonele calamitate.

Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat moartea a cel puţin 165 de oameni, conform celui mai recent bilanţ. Alte peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute.  Guvernul de la Berlin a anunțat ajutoare rapide pentru relansarea afacerilor, refacerea infrastructurii și reconstruirea caselor distruse de ape. (sursa)

Articolul precedentVă imaginați așa ceva în Ungaria, de exemplu? Românașii o fac…
Articolul următorRecord mondial: Echipa de Robotică a României a obţinut locul întâi la Campionatul Internaţional de la Chicago